Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben

2018.02.19. 09:52

A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában, ami így elsőre pont úgy hangzik, mint egy bullshitbe tekert gittegylet. A társaságot Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója hívta életre

Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság)

néven.

Annyit lehet róla tudni, hogy

tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

Persze a neves képviselők nincsenek nevesítve, de sebaj, mivel Bunyik Béla az MTI szerint a Magyar Nemzeti Filmalapot is képviseli Los Angelesben, nem lehet gond beszervezni valakit hogy mondjon okosakat a Társaság következő ülésén. Bunyikot egyébként producerként emlegetik a róla megjelent cikkek, az IMDb tanúsága szerint ilyen minőségben volt is köze egy, azaz egy filmhez. 

A filmszínházi társaság, mondta el az alapító az MTI-nek telefonon, laza szervezet lesz, célja

lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

Ezt megint elég nehéz értelmezni, az is kapcsolatépítési lehetőség, ha az érdeklődők kapnak egy címlistát, meg az is, hogy Spielberg születésnapi buliján Matt Damonnal biliárdozna. Persze egy ilyen egyesülettel lehet majd kilincselni itthon, pár milliós támogatás csak leesik belőle a Bunyik Entertainmentnek.

Első rendezvényük az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világsikere és Oscar-díjra jelölése előtt tisztelegnek majd, ott lesznek az Oscar-gálára érkező magyarországi művészek, a Hollywoodban élő magyar filmesek, és (a szervezők reményei szerint) Andy Vajna és a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.