Egyre több hollywoodi sztár támogatja a diákok fegyverellenes mozgalmát

2018.02.21. 11:27

George Clooney színész és nemzetközi jogász felesége, Amal Clooney kedden jelentette be, hogy félmillió dollárt adományoz a fegyvervásárlás szigorításáért szót emelő floridai diákok mozgalmának. A Clooney házaspár azt mondta, személyesen is részt vesznek majd a március 24-i meneten, hogy így támogassák a fiatalokat. Időközben több amerikai híresség is bejelentette, hogy csatlakozik a mozgalomhoz.

Spielberg és felesége, Kate Capshaw kedden a Clooney házaspár bejelentését követően ajánlotta fel, hogy csatlakozva kezdeményezésükhöz ugyancsak félmillió dollárt (127 millió forintot) adományoznak a diákoknak a tüntetés szervezésére.  Az Oscar-díjas rendező hozzátette, hogy feleségével együtt üdvözlik a diákok mozgalmát, írja az MTI.

Jeffrey Katzenberg és felesége, Marilyn is közleményben hozta nyilvánosságra, hogy Clooney-ék példáját követve szintén félmillió dollárral állnak a March for Our Lives (Felvonulás az életünkért) elnevezésű felvonulás mögé.

„George és Amal, nem is tudnék jobban egyetérteni veletek. Csatlakozom hozzátok, és 500 ezer dollárt adományozok a March for Our Lives számára” – írta Twitter-üzenetében, megjegyezve, hogy a diákok szervezkedése a hatvanas évekbeli Freedom Riders-mozgalomra emlékezteti.

A diákok mozgalmát olyan sztárok is támogatják, mint Justin Bieber, Lady Gaga és Cher.

Ne maradjon le semmiről!