Sírós film lett Lady Gaga és Bradley Cooper musicalje

2018.06.07. 08:51

Végre megérkezett Bradley Cooper és Lady Gaga Csillag születik című musicaljének első előzetese. Hogy mi szükség volt a sztori negyedik filmes feldolgozására, azt ők tudják, leginkább Cooper, aki nemcsak az egyik főszereplő, hanem a film társforgatókönyvírója és rendezője is. A történet ismert: egy karrierje végén tartó sztár segít befutni egy feltörekvő, tehetséges énekesnő-színésznőnek. Ez már csak azért sem egyszerű, mert a férfinek komoly gondjai vannak az ivással. Aztán persze egymásban szeretnek, de a nő sikereinek egyre kevésbé tud örülni a pasi. Az első előzetes alapján ez egy teljesen vállalható, de minden újdonságtól mentes film lesz sok könnyel és sok zenével:

A film eredeti változata még 1937-ben készült William Wellman rendezésében, Janet Gaynor és Fredric March főszereplésével. A sztori leghíresebb és legsikeresebb feldolgozása az 1976-ban készült verzió Barbra Streisand és Kris Kristofferson főszereplésével, a legtöbb embernek ők ugranak be, ha azt hallják, hogy Csillag születik. A mostani verziót eredetileg Clint Eastwood rendezte volna, de sehogy sem akart összejönni a dolog. Végül Eastwoodnak elege lett, és azt javasolta, hogy Copper legyen a rendező.

Cooper eredetileg nem Lady Gagát akarta a szerepre, hanem Beyoncét, de az énekesnő a turnéja miatt nem tudta elvállalni a szerepet. Így került a képbe Lady Gaga, akinek bőven van már filmes tapasztalata, az American Horror Story-ban nyújtott alakításáért 2016-ban Golden Globe-ot is nyert.

A Csillag születiket október 5-én mutatják be Amerikában, valószínűleg magyarországi premierje is lesz. 

Ne maradjon le semmiről!