Ewan McGregor viszi majd a hátán a Ragyogás folytatását

2018.06.14. 08:18

Az már közismert, hogy Stephen King ki nem állhatja a Ragyogás című könyvéből készült Stanley Kubrick-féle filmváltozatot, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fog szólni ahhoz az adaptációhoz, ami annak a knyvének a folytatásából készül. Az egészen zavarbaejtő Doctor Sleep ugyanis készül, most pedig kiderült, hogy Ewan McGregor lesz a főszereplője.

063 957179458
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary

A Doctor Sleep lényege az, hogy az első történetben megismert, különleges képességekkel rendelkező kisgyerek, Danny Torrance már felnőtt. Felnőttkorában viszont egyre jobban látja magán a megőrült apja jeleit: iszik és agresszív. Ez eddig még oké is lenne, de itt jön a zavarbaejtő része, a felnőtt Danny ugyanis elkezd egy kórházban dolgozni hospice-ként, és rájön, hogy a halál pillanatában elillanó gőztől erősebbek lesznek a képességei. És aztán még bejön a képbe egy csapat, szintén különleges képességekkel rendelkező vámpír is.

A Doctor Sleepet Mike Flanagan fogja rendezni, aki már sikeresen megbírkózott egy megfilmesíthetetlennek tartott King-könyvvel. A rendező és a főszereplő kivételével sok információ nincsen a filmről, de az biztos, hogy az Az sikere után mindenki neki fog állni King-regényeket adaptálni.

McGregort nemsokára az élőszereplős Micimackó-filmben láthatjuk a szintén felnőtt Róbert Gidaként.