Stallone már megint egy brutális börtönben találja magát

2018.06.15. 05:08

Hiába láttam a Szupercella első részét, olyan sokra nem emlékszem belőle, azok kívül, hogy Stallone és Schwarzenegger játszott benne, és az utóbbi posztpolitikusi karrierjének talán a legélvezetesebb filmje volt. Ja, és egy börtönből kellett megszökniük benne. Szórakoztatott, de azért nem kívánt meg egy második részt, de ez nem jelent semmit: júniusban jön a Hádész alcímet kapó Szupercella 2., Schwarzenegger helyett egy másik muszklis muksóval, Dave Bautistával. És a szinkronos előzetest – a magyar mozik kivételével – először itt lehet megnézni az Indexen.

A hamisítatlan kilencvenes évekbeli B-filmes hangulatot árasztó előzetesből (nekem többször is eszembe jutott a csodálatosan borzasztó Fortress) kiderül, hogy a biztonságtechnikus főszereplő egyik munkatársa eltűnik, méghozzá egy titkos, földalatti, szuperbiztonságos börtönbe. Aztán Stallone valószínűleg elkezd nyomozni utána Bautista segítségével, majd az előbbi is eljut abba a börtönbe. Vagy csak képzeli az egészet, tudja a fene, hogy mennyit kamuznak egy ilyen előzetesben.

A filmet Steven C. Miller rendezi, aki mintha ráállt volna arra, hogy híres emberekkel készült, de pocsék filmeket készítsen, a legutóbbi rendezéseibe olyanok szerepelnek, mint Bruce Willis (két külön filmben!) és Nicolas Cage, viszont mindegyik úgy megbukott, mint az ólajtó. Azért muszáj hozzátennem, hogy a Szupercella 2. egyáltalán nem néz ki nagyon rosszul, hanem úgy, mint egy nem túl okos, de szórakoztató B-film.

A Szupercella második részét június 28-tól kezdik játszani a magyar mozik.

Ne maradjon le semmiről!