Folytatást kap minden idők egyik legsikeresebb magyar filmje

2018.06.25. 17:16

A Filmszakmai Döntőbizottság közzétette a legújabb határozatait, és a tételek között szerepel egy nem várt filmcím is: 1,5 millió forintot kapott forgatókönyv-fejlesztésre A Miniszter 2. És mivel nem igazán készült más olyan magyar film, ami egyrészt igényelne egy második részt, másrészt pedig szerepel a címében a "miniszter" szó, csak arra lehet következtetni, hogy készül A miniszter félrelép folytatása, egyelőre az írás fázisában.

A könyvet Búss Gábor Olivér írja, aki korábban az Üvegtigris-trilógiát, és a Kútfejeket is írta. Ő volt egyébként az, aki a Kölcsönlakás című színdarabot magyarra átültette - ebből a darabból készíti most bemutatkozó filmjét Dobó Kata. A támogatásért az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató Zrt. pályázott, ami egyébként az első film gyártócége volt még a kilencvenes években.

Hutlassa Tamás producer (Kincsem, A Viszkis) 2017-ben adott nekünk interjút – ő gyártásvezetőként dolgozott az első részen – ő akkor nagyon sejtelmesen azt mondta a lehetséges folytatásról, hogy

Abban ne legyél biztos, hogy abból nem lesz még egy film.

2017 decemberében volt a 20. évfordulója A miniszter félrelép premierjének, akkor szűz szemmel ezt írtuk a filmről.

A miniszter félrelép Ray Cooney darabja alapján készült, a főszerepet Kern András és Koltai Róbert játszották, a producer Andy Vajna volt. Több, mint 600 ezer néző látta a moziban.

A döntőbizottság bejelentése nem csak a A Miniszter 2.-ről szól:

  • 641 885 000 forint filmgyártási támogatást kapott Bergendy Péter (A vizsga) a Post Mortem című filmjéért
  • 375 000 000 forint filmgyártási támogatást kapott Gothár Péter (Megáll az idő) a Hét kis véletlen című új filmjéért

Ne maradjon le semmiről!