Megfilmesítik a McDonald's-ot kifosztó, 24 millió dolláros sorsjegyes csalást

2018.08.03. 21:46

Ben Affleck és Matt Damon együtt készít filmet a McDonald's gyorsétteremlánc Monopoly-játékával milliókat elcsaló amerikai ex-rendőr igaz történetéről - írja az MTI.

A Hollywood Reporter szerint a film egy nemrég megjelent cikkre épül, amelyet a The Daily Beast közölt. A film bemutatja, hogy az FBI miként csapott le egy bűnszövetkezetre, amit egy bizonyos Uncle Jerry működtetett, aki biztonsági főnökként dolgozott annál a cégnél, amely a játékhoz tartozó sorsjegyeket nyomtatta a McDonald's számára 

A férfi éveken át kicsempészte a legértékesebb nyereményeket tartalmazó sorsjegyeket, amelyeket aztán ismerőseinek adott, ő maga pedig százalékot kért a nyereményből. Az 1995 és 2000 között zajlott csalás révén több mint 24 millió dollárt kapartak ki a McDonald's-ból.

A történetet a Deadpool-filmeket jegyző Paul Wernick és Rhett Reese dolgozza át a mozivászonra.

Ben Affleck rendezőként, a Matt Damon pedig főszereplőként működik közre a filmben, amelyet közös produkciós cégük, a Pearl Street Films készít a Fox stúdió számára, aki az Universalt, a Warner Bros.-t és a Netflixet is maga mögé utasította film jogaiért való harcban.

Affleck és Damon 1998-ban kaptak Oscar-díjat a Good Will Hounting című film forgatókönyvéért, Afflecknek pedig ez lesz az ötödik nagyjátékfilm rendezése a Hideg nyomon, a Tolvajok városa, Az Argo-akció és Az éjszaka törvénye után.