Az amerikai mozikban is bemutatják a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar filmet

2018.09.14. 10:25

A Filmalap nemzetközi értékesítéssel foglalkozó, HNFF World Sales nevű részlege eladta a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classicsnak. Az animációs akcióthrillerként aposztrofált filmet fesztiválokon már lehetett látni, a kritikusok és ottani közönség is szerette. Ja, és ilyen:

Az SPC nem kispályás,  Woody Allen, Robert Altman, Jacques Audiard, Francis Ford Coppola, Asghar Farhadi, Michael Haneke, Richard Linklater, Zhang Yimou, Wim Wenders, Paul Verhoeven, és Wong Kar Wai filmjeit is forgalmazza, sőt, náluk van a Saul fia, és Nemes Jeles László második filmje, a Napszállta is.

A hazai közönség elé november 15-én kerülő Ruben Brandt a gyűjtőben

a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A magyar filmek külföldi értékesítésének volumene éves szinten 250 millió forint körül van., kiemelkedő siker volt a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban. A HNFF World Sales-t a Filmalap 2011-ben állította fel, elsősorban a Filmalap által támogatott mozifilmek képviseletére és értékesítésére. A cég önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon, pl. Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angelesben is.