Szomorú duettel hajt az Oscarra Lady Gaga és Bradley Cooper

2018.09.28. 11:28

Megjelent az első dal és videóklip a jövő évi Oscar-szezon egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott Csillag születik című filmhez. A klipben Cooper és Lady Gaga adják elő a Shallow című dalt, amit már most sokan a Legjobb eredeti dal kategória esélyesének tartanak, de valószínűleg nem ez lesz az egyetlen kategória, amiben komoly eséllyel indul majd a film.

A Shallow-ból kiderül, hogy bár Bradley Coopernek meglepően jó hangja van, ami ugyan elmarad Lady Gaga adottságaitól, de hallható, hogy ebben az esetben tudta is, hogy itt nem ő a fő attrakció és csak megágyaz búgó hangjával Gagának, akihez a Shallow legemlékezetesebb pillanatai köthetőek. 

A Csillag születiket október 5-én mutatják be az amerikai mozikban, és ekkor jelenik majd meg a filmzene is, amin többnyire olyan eredeti szerzemények szerepelnek, amiket Cooper és Gaga a forgatás során élőben énekeltek el, Cooper rendezői döntése szerint.

A film már negyedik feldolgozása ugyanannak a történetnek. Az elsőt 1937-ben mutatták be Janet Gaynor és Fredric March főszereplésével, majd 1954-ben feldolgozta Judy Garlanddel és James Mason. A legismertebb változat 1976-ban készült Barbara Streisand és Kris Kristofferson főszereplésével.

A Csillag születik arról szól, hogy egy öreg, alkoholista és egyre kevésbé népszerű rockzenész (Cooper) szerelmes lesz egy tehetséges dalszerző énekesbe (Gaga) és igyekszik belőle igazi sztárt csinálni. A filmet a velencei filmfesztiválon történt díszbemutatója után elképesztő kritikai sikert aratott, nem győzték dicsérni a különböző kritikusok és az előrejelzések alapján a film a Golden Globe-on és az Oscaron is ott lesz a legesélyesebb filmek között, Cooper például már első filmjével szerezhet egy legjobb rendezőnek járó jelölést.

A Csillag születiket a magyar mozikban október 5-től lehet megnézni.

Ne maradjon le semmiről!