Ötszörös Oscar-jelölt rendezett kampányvideót Ted Cruz ellen

2018.10.09. 17:48

A többek között a Sráckort, a Kamera által homályosant és a Rocksulit jegyző Richard Linklater rendezte azt a tévéreklámot, amely kifejezetten Ted Cruz ellen szól nem sokkal a texasi szenátorválasztás előtt. A videóban Sonny Carl Davis ölti magára újra Bernie karakterét Linklater 2011-es, Börni az eszelős temetős c. filmjéből.

A tévéreklám egy direkt paródiája Cruz "Tough As Texas", vagyis "kemény, mint Texas" szlogenjének, és a beszélő férfi végig arra próbál rávilágítani, hogy mégis mennyire kemény az az ember, akit Donald Trump többször is megalázott, mégis hajlandó bármit megtenni neki.

Ha valaki lekutyázta volna a feleségem, és azt mondja, hogy apukám benne volt a Kennedy-gyilkosságban, akkor biztosan nem csókolnék neki segget.

- utal arra a színész, hogy a 2016-os választási kampányban Trump olyanokat mondott, hogy Cruz felesége egy kutya, és az apja részt vett a Kennedy-gyilkosságban. Mindezek ellenére Cruz Trump hű követőjévé vált az évek során, és úgy tett, mintha nem is alázta volna meg az elnök két évvel korábban.

Linklater reklámjában a karakter ezért is elmélkedik azon, hogy ha vele beszélnének így, akkor lenne pár keresetlen szava az illetőhöz, sőt, talán elrángatná a fészerhez is egy jó seggberúgásra.

Texasban Ted Cruz indul a mostani szenátorválasztáson a republikánusok színében, ellenfele a demokratáktól Beto O'Rourke lesz, akivel korábban mi is foglalkoztunk részletesen.