Luc Bessont újabb 5 nő vádolja szexuális erőszakkal

2018.11.28. 23:14

Korábban írtunk arról, amikor Luc Besson francia filmredezőt, Sand Van Roy színésznő szexuális erőszakkal vádolta, ami után három másik színésznő szintén zaklatással vádolta az Ötödik Elem rendezőjét. 

Most a Hollywodd Reporter cikke szerint 5 újabb áldozat vádolja a Bessont a nemi erőszakkal és zaklatással , így most kilencre emelkedett az őt vádolók száma. 

Van Roy vádjait tagadta a rendező, és a francia rendőrség nyomozása tart az ügyben, és egyelőre nem lehet sok mindent tudni a nyomozás részleteiről. 

A legfrissebb ügyeket a Mediapart oknyomozó oldal tette közzé, aminek a központi szereplője a rendező egyik korábbi aszisztense, aki fenyegetéssel kényszerített arra, hogy szexuális kapcsolatba kerüljön a rendezővel. Az aszisztens három esetről számolt be részletesen, valamint számos zaklatással kapcsolatos történetet tárt fel, amit a nő annak idején több kollégájának is elmesélt, akik megerősítették ezt a hatóságoknak. 

A felbukkant áldozatok között van a rendező egykori Cite du Cinema komplexumának két volt tanulója is, az EuropaCorp cég egyik volt alkalmazottja, valamint Karine Isambert producer, akit 1995-ben egy hotel szobában rendezett castingon zaklathatott a rendező.