Végrehajtó ellen küzdő nyugdíjasról szól egy új magyar film

2019.04.04. 17:00 Módosítva: 2019.04.04. 18:26

Idén is öt fiatal filmes kap lehetőséget arra, hogy elkészítse első nagyjátékfilmjét a Filmalap Inkubátor Programja segítségével. Filmjeik gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 62 millió, a dokumentumfilmeknél 22 millió, az animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújt támogatást a program.

Az idei nyertes filmtervek:

Csáki László – Felszeghy Ádám: Kék Pelikan Az animációs dokumentumfilm a '90-es évek nemzetközi vonatjegy-hamisítási lázát mutatja be, három barát történetén keresztül, akik meghackelik a rendszert. 

Dér Asia: Nem haltam meg (dokumentumfilm) Az életimádó műkincskereskedő 51évesen megtudja, hasnyálmirigy rákja van. A túlélés esélye alig 5 százalék, ő mégis megváltásként tekint betegségére – hiszi, ha megváltozik és új emberré válik, túléli.

Fazekas Máté Bence: Kilakoltatás Egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló öreg néni heroikus küzdelme egy napba sűrítve.

Mayer Bernadette: Szemem fénye Egy érettségi évében járó fiú szimbiózisban él fiatalos anyjával, ám életük felborul, amikor a nő megvakul. Egyre fojtóbban ragaszkodó anyja mellett családfenntartóvá, ápolóvá kell válnia, míg sorra veszíti el a számára fontos dolgokat. Ebben a présben egyszer csak nem lehet már megmaradni.

Szilágyi Fanni: Veszélyes lehet a fagyi Egy egypetéjű ikerpár mindkét tagja ugyanabba a férfiba szeret bele, aminek hatására kénytelenek az addig jól palástolt, hétköznapi nyomorultságukkal szembesülni. 

Ne maradjon le semmiről!