Bárcsak mindenki úgy adna interjút, ahogy Anjelica Huston

2019.05.02. 10:56

Hosszú interjút adott a Vulture-nak az Oscar-díjas Anjelica Huston, A Prizzik becsülete és az Addams Family színésznője. Az apropó a közelgő John Wick 3 volt, amiben Huston is játszik egy kicsi, de fontos szerepet. De ha már interjút adott, akkor kifaggatták egy sor más dologról is, a színésznő pedig minden, de tényleg minden kérdésre válaszolt. És ami a legjobb, a válaszai meglepően őszinték, vagy legalábbis nagyon annak tűnnek. Ha mindenki úgy adna interjút, mint Anjelica Huston, a világ sokkal érdekesebb hely lenne.

Csak néhány téma, amit érintettek a beszélgetés során:

  • 1977-ben, amikor Roman Polanski megerőszakolta a 13 éves Samantha Geimert, Huston is ott volt  Jack Nicholson házában, ahol az eset történt. Szerinte akkoriban Hollywoodban így bántak a nőkkel, és a dolgok nem változtak olyan sokat manapság sem. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy Polanski megfizette az árát annak, amit tett.
  • Huston 18 éves volt, amikor összejött az első barátjával, az akkor 42 éves Bob Richardson fotóssal. Szerinte mai szemmel ez egy bántalmazó kapcsolat volt, a mániás-depressziós, skizofrén férfival enyhén szólva nehéz volt együtt élni, de akkoriban másként tekintettek az ilyen kapcsolatokra.
  • Huston két Woody Allen-filmben is szerepelt, a Bűnök és vétkekben és a Rejtélyes manhattani halálesetben. Allent a nevelt lánya vádolja azzal, hogy gyerekkorában molesztálta, de Huston szerint két eljárásban is vizsgálták az ügyet, és egyszer sem emeltek vádat a rendező ellen. Annak ellenére, hogy Hollywood bűnösként tekint rá, ő újra dolgozna vele.
  • "Valakinek gyereke lesz" - akkori élettársa, Jack Nicholson így közölte vele, hogy megcsalta egy másik nővel, aki gyereket várt tőle. Huston azt is elmeséli, hogy milyen volt ezt átélni úgy, hogy közben ők évek óta hiába vártak arra, hogy gyerekük legyen.
  • Miért mondott igent a John Wickre annak ellenére, hogy nem szereti az erőszakos filmeket, és miért nem akar olyan filmekben játszani, ahol idősebb nők emlékeznek a régi szép időkre. Miért nem szerepel több filmben Jack Nicholson, és mit gondol arról, ahogy Robert De Niro égeti magát az utóbbi években.
  • Mi a különbség a jó és a rossz kokain között, és hogy is történt az a kellemetlen eset, amikor Hustont letartóztatták kokain birtoklásáért 1977-ben.

Ne maradjon le semmiről!