Brutális filmmel tér vissza a Ponyvaregény társírója, Tarantino egykori jóbarátja

2019.10.08. 16:16

Vérben lubickoló, koromfekete humorú, brutális filmmel tér vissza Quentin Tarantino egykori jóbarátja, a Ponyvaregény és a Tiszta románc társírója, A vonzás szabályai rendezője, Roger Avary: tizennégy év után rendezett újra filmet. A Lucky Daynek most kijött az erősen korhatáros előzetese.

Roger Avary a Quentin Tarantino pályájának kezdetéről szóló történetek másik szereplője: ő az, akivel együtt dolgoztak abban a bizonyos videotékában, ahonnan Tarantino az állandóan hangoztatott történet szerint összeszedte őrületesen szerteágazó filmes műveltségét. Együtt írták a Ponyvaregényt és a Tiszta románcot, aztán többet nem dolgoztak együtt, de Avary egymaga megrendezte azt a Bret Easton Ellis-feldolgozást, amely talán mindegyik másiknál, még az Amerikai psychónál is jobb volt: A vonzás szabályait.

Szintén Ellis regénye alapján megrendezte a Glamorámát is, aztán viszont rendezőként egész mostanáig eltűnt. Ennek talán van köze ahhoz is, hogy börtönbüntetésre ítélték, miután részegen vezetve autóbalesetet okozott, amelyben egy ember meghalt, a felesége pedig megsérült. Bár elvileg egy speciális programban vett volna részt, amely során az egyéves börtönbüntetés alatt napközben kijárhatott volna elvégezni a napi munkáját, végül mégis a börtönben kellett letöltenie a büntetését, ha minden igaz, azért, mert túl kényes részleteket twittelt ki a rácsok mögött tapasztalt dolgokról.

De most itt a Lucky Day, Avary új filmje, amely épp úgy néz ki, mintha olyasvalaki írta volna, aki a kilencvenes években sokat lógott Tarantinóval. A főszereplő elvileg Luke Bracey (a Holtpont remake-jéből és a Mel Gibson-féle A fegyvertelen katonából), aki egy frissen szabadult kasszafúrót játszik. De a trailerből sokkal inkább úgy tűnik, a valódi főszereplő Crispin Glover lesz (Vissza a jövőbe, Larry Flint, a provokátor, Charlie angyalai), aki egy pszichopata, magát franciának képzelő, ezért francia akcentussal beszélő és változatos módokon, változatos fegyverekkel gyilkoló bérgyilkost alakít.

 A film október 11-én már elérhető is lesz különböző online szolgáltatóknál.

Ne maradjon le semmiről!