Előzményfilmet kaphat a Kiképzés

2019.10.11. 10:16

A Warner hozzáfogott a Kiképzés című 2001-es akciófilm prequeljéhez, írja a Collider. Ez az a film, amiért annak idején Denzel Washington megkapta a második Oscarját, ami az első volt a karrierjében főszereplőként.

A 2001-es film mai szemmel nézve igazi allstar produkció volt, hiszen a forgatókönyvet David Ayer (Öngyilkos osztag, Harag, Bright) írta, a rendező Antoine Fuqua (A védelmező, A hét mesterlövész, Artúr király) volt, és Washington mellett szerepelt a filmben Ethan Hawke is. A történet egy újonc zsaruról szólt, aki bekerült a Los Angeles-i rendőrség narkotikumokkal foglalkozó speciális egységébe, és rögtön egy veterán rendőr lett a társa. Hawke-ot Oscarra jelölték a teljesítményéért, és végül a film 100 dolláros bevételt termelt, illetve készült belőle egy sorozatos folytatás a CBS-re, ami mindössze egy évadot ért meg, és a 2017-ben elhunyt Bill Paxton egyik utolsó munkája volt.

A Collider úgy tudja, hogy az előzményfilm 10 évvel korábban játszódik, és Washington karakterére fókuszál fiatalon, az 1992-es Los Angeles-i zavargások idején. A portál azt is megjegyzi, hogy a Kiképzés idején Washington 46 éves volt, tehát egy körülbelül 36 éves színészt keresnek a főszerepre, és hát a színész fia, John David Washington 35 éves most, és épp egy másik Warner-produkción dolgozik Christopher Nolannel.