Mark Ruffalo lett a 2020-as évek Erin Brockovicha

Sotet vizeken 15
2020.01.28. 12:33

"Lehúzná a karrierjét a vécén egy tehenészgazdáért?" – kérdezik immár magyarul Mark Ruffalót a Carol, a Távol a mennyországtól és az I'm not there című filmeket jegyző Todd Haynes legújabb alkotásának előzetesében. A Sötét vizeken szinkronos trailere az Indexen látható először.

Az igaz történeten alapuló filmben Ruffalo egy Robert Bilott nevű céges jogászt alakít, aki egy nap megtudja, hogy a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalata hosszú ideje mérgezi az egyik amerikai kisváros ivóvizét, amitől több száz állat pusztult el, és a helyi lakosok is veszélyben vannak. Az ügyvéd aztán a karrierjét, a családja és a saját biztonságát kockára téve veti rá magát az ügyre.

Sötét vizeken szinkronos előzetes

Todd Haynes filmje Bilott és a teflont is kifejlesztő DuPont ügyét dolgozza fel. Az amerikai vállalat a vízkészletek szennyezésével here- és vesedaganatokat, pajzsmirigy-betegségeket okozott, majd 2017-ben – hosszú huzavona után – bejelentette, hogy kész 670 millió dollár kártérítést fizetni a szivárgás miatt – ám ez az összeg a töredéke volt annak, amit a károsultak követeltek.

A Julia Robertsnek Oscar-díjat hozó Erin Brockovichot idéző történetben Mark Ruffalo mellett feltűnik még Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp és Bill Pullman is. Haynes filmje február 27-én kerül a magyar mozikba, a Sötét vizekent nemrég az Index is beválogatta az év első két hónapjának legjobban várt filmjei közé.

Ne maradjon le semmiről!