Több európai filmes is részt vehet a velencei filmfesztiválon

2020.05.25. 09:04

A járványhelyzet miatt ugyan kevesebb filmmel, de a tervezett rendben megtartják a szeptemberre halasztott velencei filmfesztivált, írja az MTI az olaszországi Veneto tartomány kormányzójának nyilatkozata alapján.

A világjárvány miatt a májusi cannes-i filmfesztivált már le kellett fújni. Olaszországban viszont június 3-tól már az utazási korlátozások megszüntetését tervezik, és az európai uniós állampolgárok anélkül léphetnek majd be az országba, hogy karanténba kellene vonulniuk.

A jelenlegi menetrend szerint a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 2-án kezdődik a Lidón és szeptember 12-én ér véget. A biztonsági előírások között szerepel majd a maszk viselése és a kötelező távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása.

A szervezők bejelentették, hogy a filmfesztivál a megszokottnál sokkal több digitális programmal jelentkezik, továbbá nagyobb hangsúlyt kapnak az olasz filmek, hiszen ezek alkotói és sztárjai könnyebben tudnak részt venni a fesztiválon, de arra készülnek, hogy sok európai filmes és színész is jelen lesz.

Ne maradjon le semmiről!