Rajzpályázattal megtámogatva mutatják be a Masha és a Medve moziváltozatát

masha es a medve plakat
2020.07.10. 18:59

Augusztus 27-én kerül országszerte a mozikba az orosz animációs ipar egyik legkedveltebb produktuma, a világsikerű Masha és a Medve egész estés moziváltozata, a Masha és a Medve: Masha dalai. A mozipremier alkalmából a forgalmazó Vertigo Média a Minimax tévécsatornával együttműködve Masha és a Medve rajzpályázatot hirdet gyerekeknek.

A Masha és a Medve világszerte ismert sorozat, 2009-es bemutatója óta 25 nyelvre fordították le, és több mint száz országba jutott el. (Nálunk a Minimaxon és az HBO GO-n is elérhetők az epizódjai). A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos, de meglehetősen csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot, és kerül szinte állandóan valami kalamajkába. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. A moziváltozatban Masha és barátai egyfajta zenés, világ körüli útra mennek Oroszországtól Mexikóig.

Az “egészestés” és a “mozifilm” ebben az esetben is ugyanúgy barokkos túlzás, mint általában az animációs sorozatok filmváltozatai esetében szokott lenni, azaz nem egy külön a moziba forgatott filmről van szó, hanem a sorozat egy speciális, miden bizonnyal később a tévében is bemutatásra kerülő évadáról, aminek epizódjait egymás után vetítik le a moziban augusztus 27-től.

Sebaj, első moziélménynek így is remek lehet, szóval nem fanyalgunk. A forgalmazó Vertigo ráadásul rajzversenyt hirdet a gyerekeknek, a Masha és a Medve témájú pályaműveket július 10. és augusztus 5. között várják e-mailben a forgalmazas@vertigomedia.hu címre.

A rajzokat neves háromtagú zsűri bírálja el:

  • Berg Judit, népszerű gyerekkönyvek szerzője (Lengemesék, Rumini-mesék, Hisztimesék, Maszat-mesék);
  • Pálfi Zsolt animációs rendező (Lengemesék, Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren);
  • és Temple Réka animációs producer (Lengemesék, Salamon király kalandjai, Medvevilág Szicíliában).

A három legfrappánsabb rajz alkotói az AMC Networks Central Europe jóvoltából Minimaxos ajándékcsomagot kapnak, a beérkezett rajzokból pedig kiállítás nyílik augusztus 29-én az Art+ Cinemában (1074, Budapest, Erzsébet krt. 39.).