Friss kommentek

comment:com

Vajna rendezővé avanzsált az M1-en
Mi is szoktunk elrontani dolgokat, szóval nem tudok ilyenkor önfeledten nevetni a tévés bénázásokon, de azért vicces, hogy a M1 szerint a Szabadság, szerelmet Andrew G.

Budapest sem menti meg a nácimerénylő filmet

október 18., 05:34 Módosítva: 2017-10-18 14:04
121

Ha Reinhard Heydrich megérte volna a nürnbergi pert, biztosan halálra ítélték volna. Még azzal sem védekezhetett volna, hogy „parancsra tettem”, hiszen többnyire ő parancsolt másoknak. Ő volt az egyéb náci erőszakszervezetek mellett a Gestapót is tömörítő RSHA vezetője, de ő irányította a keleti fronton módszeresen zsidókat és a rendszer ellenségeit gyilkoló Einsatzgruppékat, magát a zsidókérdés „végső megoldását” is nagyrészt ő dolgozta ki, és a Cseh-Morva Protektorátus vezetőjeként kiérdemelte „A prágai mészáros” nevet. Reinhard Heydrich azonban nem érte meg a nürnbergi pert. 1942. május 27-én a cseh ellenállás tagjai gránátot dobtak az autójára, és pár nappal később belehalt sérüléseibe. Ő volt az egyetlen magas rangú náci vezető, aki ellen sikeres merényletet követtek el.

Tovább

Reese Witherspoon: 16 évesen molesztált egy rendező

október 17., 20:57 Módosítva: 2017-10-18 15:31
3

Újabb hollywoodi színésznő tálalt ki az őt ért szexuális zaklatásról a Weinstein-botrány után: ezúttal a Dr. Szöszi-filmekkel befutó Reese Witherspoon árulta el, hogy kamaszkorában zaklatta egy rendező, az ügynökei és producerei pedig azt javasolták neki, hogy hallgasson az ügyről. 

Tovább

Björk kiteregetett Lars von Trierről

október 17., 20:10 Módosítva: 2017-10-18 14:33
163

A Harvey Weinstein körüli botrány miatt vasárnap Björk is előállt a saját történetével. A Facebookon közzétett posztjában arról írt, hogy egy dán rendező zaklatta őt több ízben is egy filmje forgatása alatt. Bár nem nevezte meg a filmest, már akkor egyértelmű volt, hogy Lars von Trierről szólhat a szöveg, akinek a Táncos a sötétben című filmjében játszott főszerepet az izlandi énekesnő.

A rendező később egy dán napilap, a Jyllands-Posten online kiadásának tagadta a vádat, azt viszont elismerte, hogy valóban nem lettek barátok a film forgatása alatt. Később a dán filmes producere, Peter Aalbaek Jensen azt mondta, hogy emlékei szerint valójában éppen ők voltak az áldozatok, Björk ugyanis sokkal erősebb volt náluk, ő diktált a film felvételei alatt.

Tovább

Sose találja ki, mi lesz a Han Solo film címe!

október 17., 19:17 Módosítva: 2017-10-18 14:06
213

Gyorsan elárulom, hogy senki ne izguljon nagyon: 

Solo!
Tovább

Cher is énekel a Mamma Mia 2-ben

október 17., 11:15 Módosítva: 2017-10-17 16:54
5

Cher is benne lesz a Mamma Mia folytatásában, írja a Variety. Az énekesnő először egy hétvégi Twitter-bejegyzésben utalt a szereplésre, majd később megerősítette, hogy valóban látható lesz az ABBA-musical második részében.

Az egyelőre még nem ismert, hogy a 71 éves énekes- és színésznő milyen szerepben lesz majd látható, annyit viszont már tudni, hogy Cher épp az Egyesült Királyságban van, ahol a filmet forgatják – Horvátország mellett.

Tovább

Törőcsik Mari nem volt ott az új filmje bemutatóján

október 17., 09:31 Módosítva: 2017-10-17 11:20
1

Egészségi állapota miatt nem tudott részt venni új filmje, az Aurora Borealis bemutatóján Törőcsik Mari, akit a Bors információi szerint a szombathelyi Markusovszky kórház központi anesztezi­lógiai és intenzív betegellátó osztályán ápolnak.

A színésznő Mészáros Márta legújabb munkájában a főszereplő édesanyját alakítja, aki a filmben is kórházi ágyon fekszik. Törőcsik Mari állapotára vonatkozóan korábban hírzárlatot rendeltek el, hogylétéről színészkörökben sem tudnak róla.

Tovább

Cicázik a rendőrökkel a XX. századi Rózsa Sándor

október 17., 07:04 Módosítva: 2017-10-17 15:18
106

Megérkezett a második előzetes Antal Nimród várva várt életrajzi akciófilmjéhez, A Viszkishez, amiben a címszereplő Ambrus Attila történetét követhetjük nyomon, egész pontosan azt, hogyan is lesz belőle a viszkis rabló, aki a kilencvenes évek legendás – és az akkor indult kereskedelmi tévék által eléggé futtatott – bűnözője.

Tovább

Várjuk a legjobb gimis filmeket!

október 17., 05:10 Módosítva: 2017-10-17 12:24
23

November 15-ig lehet nevezni a középiskolások által készített kisfilmeket a 13. Országos Középiskolai Filmszemlén, a Káldor Miklós Kollégium és az Indavideo közös pályázatán. Az alkotásokat az Indavideo oldalára lehet feltölteni.

A szemlére középiskolások által készített, maximum 15 perces alkotások érkezhetnek. A zsűri elnöke Mundruczó Kornél lesz, a fődíj 150 ezer forint. 

Tovább

A producerek is kivágták maguk közül Weinsteint

október 16., 23:34 Módosítva: 2017-10-17 05:33
0

A filmakadémia után az Amerikai Producerek Céhéből (PGA) is kizárták a szexuális zaklatási botrányba keveredett Harvey Weinsteint, közölte a szervezet hétfőn. Weinstent egyhangú szavazással rúgták ki, bár a döntés nem azonnali hatályú, a producer egy meghallgatáson még védekezhet, mielőtt november 6-án végleg döntenének a kizárásáról. Ezzel egy időben az óriásira dagadt Weinstein-botrány miatt létrehoznak egy szexuális zaklatás elleni akciócsoportot is.

Tovább

Luke Skywalker nem lenne hiteles Mozart

október 16., 19:35 Módosítva: 2017-10-17 15:15
411

Ford és Han Solo. Pacino és a Sebhelyesarcú. De Niro és a Taxisofőr. Ikonikus szerepek, amiket a színész tett azzá, ami, de nemcsak ez közös bennük, hanem az is, hogy mindhármuknak voltak utána is olyan alakításaik, amikkel újra belevésték a nevüket a mozinézők agyába. Mark Hamill hiába volt Amadeus a színházban és 25 éve Joker a Batman rajzfilmben, örökké Luke Skywalker marad, a vidéki párologtatófarmerből lett Jedi-lovag, aki változatlan lelkesedéssel menti meg a galaxist és barátait a gonosztól. A decemberben érkező, nyolcadik Star Wars-filmben ismét belebújik a karakter bőrébe, erről és a pályájáról kérdeztük a 66 éves színészt egy londoni kerekasztal-beszélgetésen, amire a Csillagok háborúja-filmek hazai forgalmazója, a Forum Hungary jóvoltából jutottunk el.

Most akkor mindent elmesél a filmről, igaz?

Persze, mire kíváncsiak? Meg is ölnének, szerintem. Amikor beugrottam a Zsivány egyes forgatására, Jézusom, ez olyan nagyképűen hangzik, szóval amikor Gareth Edwards rendező meghívott a forgatásra, és megemlítettem neki, hogy milyen jó lehet egy nem sorfilmet forgatni, amiben nem kell az eredeti trilógiához igazodni, mint történt az előzményfilmek forgatásánál, akkor rám nézett, és fapofával csak annyit mondott, "ja, ebben a filmben mindenki meghal." A filmtörténet legnagyobb spoilerje volt és még csak vissza sem vághattam neki. De majd eljön az én bosszúm napja is. Hihetetlenül lazán vágta oda, amin azért csodálkoztam, mert mindenkit, aki a Star Wars-filmeken dolgozik, igen alaposan felkészítenek arra, mit mondhat. 

Nem frusztráló, hogy nem beszélhet róla? 

Igen, az, mert a rajongók állandóan ezzel macerálnak. Mindenkinek ugyanazt mondom: a születésnapi ajándékodról sem akarsz előre tudni semmit, ugye? Amikor megnéztem a Számkivetett című Tom Hanks-film előzetesét, láttam Tomot lezuhanni, túlélni, a szigeten kínlódni, véres tenyérnyomot hagyni egy röplabdán, sírni, majd megmenekülni. Minek nézzem meg a filmet? Szegény Robert Zemeckis rendezőn biztos nagy volt a nyomás, és valahogy be kellett vinni a filmre az embereket, akik szeretik előre tudni, hogy Tommal minden rendben lesz a végére. Én imádok úgy beülni egy filmre, hogy nem tudok róla semmit. Amit a Twitteren Az utolsó Jedikről eddig is írtam, most is tartom: úgy a legjobb ezt a filmet megnézni, hogy előzetesen semmit nem tudunk róla.

Tovább

Nemsokára kiderül, milyen király lesz a Fekete párduc

október 16., 16:53 Módosítva: 2017-10-17 11:08
23

Megérkezett a Marvel filmes univerzum legújabb filmjének, a Fekete párducnak a végleges előzetese. Ryan Coogler (Creed - Apolló fia) filmjét február 15-én mutatják be a hazai mozik, és ebből derül majd ki, hogyan is néz ki az afrikai Wakanda, amiről eddig csak hallani lehetett.

Tovább

Amerikai filmfesztiválon mutatják be a Budapest Noirt

október 16., 16:44 Módosítva: 2017-10-16 18:56
1

Az 53. chicagói filmfesztiválon lesz a Budapest Noir világpremierje. Gárdos Éve el is kíséri filmjét a seregszemlére. Nem lesz egyedül, ugyanis itt szintén vetítik majd Antal Nimród A Viszkis-t, Török Ferenc az 1945-öt, Mészáros Márta az Aurora Borealist mutatja meg a fesztivál közönségének.

Tovább

Egyre csak nő Harvey Weinstein áldozatainak a száma

október 16., 15:43 Módosítva: 2017-10-20 14:22
1045

Harvey Weinstein botránya annyira nagy hullámokat vet, hogy még Magyarországon is voltak színésznők, akik előálltak a fiatalkorukban elszenvedett szexuális zaklatások történetével. Egy ilyen évtizedek óta tartó, nyílt titokként kezelt, de nyilvánosság előtt könnyen perelhető ügyben különösen fontos az, hogy minél több szereplő névvel vállalja a saját sztoriját. Eddig a Weinstein-ügyben ők szólaltak fel, de a lista korántsem teljes, hiszen nem tartalmazzák a rengeteg névtelen, utalás szintjén emlegetett áldozatot. Amint valaki névvel nyilatkozik, a listát frissítjük.

Tovább

Hópornót néztek a moziban a magyarok

október 16., 15:33 Módosítva: 2017-10-16 23:35
0

Mérsékelt érdeklődés mellett mutatták be Michael Fassbender legújabb, Hóember című filmjét a hazai mozik. Az azonos című Jo Nesbø-regényből készült alkotást 31 ezren nézték hétvégén, ami nem számít erős kezdésnek. A történet egy nyomozóról szól (Fassbender), aki egy olyan gyilkos nyomába ered, aki minden tetthelyen egy hóembert hagy maga után. Kritikánkban azt írtuk az adaptációról, hogy bántóan kiszámítható lett, a játékidő pedig túl hosszú.

Tovább

Courtney Love figyelmeztetett Weinsteinre, de őt büntették meg érte

október 16., 09:36 Módosítva: 2017-10-17 09:10
10

A külföldi szerkesztőségek sorra keresik a bizonyítékokat arra, hogy bebizonyítsák: rengetegen tudtak Hollywoodban az Oscar-díjas producer, Harvey Weinstein sötét ügyeiről, mégsem tett senki semmit. A TMZ nevű bulvárlap most 2005-ből ásott elő egy felvételt, amiben Courtney Love figyelmeztet mindenkit Harvey Weinstein szokásaira.

Tovább

Ma már nem csinálhatnék olyan filmet, amiben mindenki meghal

október 15., 21:07 Módosítva: 2017-10-16 13:44
32

A 76 éves Wolfgang Petersen tíz év után készített filmet, Négyen a bank ellen címmel. A Das Boot/A tengeralattjáró, a Viharzóna és a Trója rendezőjével az újabb munkái mellett a régi sikerfilmjeiről is beszéltünk, és arról, hogy Trump megválasztása után is leforgatta volna-e Az elnök különgépét.

Tovább

Nem véletlenül nem köszönte meg Kate Winslet az Oscart Harvey Weinsteinnek

október 15., 11:41 Módosítva: 2017-10-16 23:35
419

Miután kiderült, hogy az elképesztően sikeres és befolyásos producer, Harvey Weinstein évtizedek óta szexuálisan zaklat kiszolgáltatott nőket, egyre többen szólalnak meg az üggyel kapcsolatban. Nemrég Weinstein öccse mondta el a véleményét a testvéréről, a filmakadémia pedig ki is zárta a soraiból . Most pedig az Oscar-díjas Kate Winslet beszélt arról, hogy miért is nem mondott köszönetet a producernek, miután Oscart nyert A felolvasó című filmért.

Tovább

Ez a sztori még Sztálinnak is sok volt

október 14., 18:35 Módosítva: 2017-10-15 18:57
135

Tudom, depresszív meg nyugtalanító gondolat, de én őszintén hiszem, hogy a bőrünk alatt mindannyian szörnyetegeket rejtegetünk. Az már más kérdés, hogy ez a szörnyeteg eredendően bennünk él, vagy mi adunk neki életet, és hizlaljuk fel a saját keserű tapasztalatainkból. A színházi rendező William Oldroyd debütáló játékfilmje, a Lady Macbeth pontosan erről a szörnyetegről szól.

971218 28
Fotó: port.hu

Annyit azért tudni kell, hogy a megrázó erejű személyiségtorzuláson áteső fiatal feleség története nem mai darab, a sztori alapjául szolgáló mű, Nyikolaj Leszkov Kisvárosi Lady Machbeth-je, 1865-ben jelent meg. A novella több adaptációt is megélt, Dmitrij Sosztakovics például a harmincas években írt belőle operát, amit aztán Sztálin betiltatott, mert túlzottan felforgatónak találta.

Tovább

Látott már embert a seggén keresztül sört inni?

október 14., 07:14 Módosítva: 2017-10-14 12:25
54

Nos, ha nem, nincs egyedül, mi is meglepődtünk John Cena pankrátor/színészember új filmjének előzetesén, amiben az a nagy truváj, hogy Cena seggébe egy csövet dugnak, abba egy tölcsért, majd jöhet a sör. És baszki, ezen tényleg lehet röhögni.

Tovább

Többé már nem lehet válasz, hogy minden politikus korrupt

október 13., 15:58 Módosítva: 2017-10-14 10:02
54

Több mint kilencven filmben játszott: ő volt az USA elnöke A függetlenség napjában, rendezte David Lynch a Lost Highway – Útvesztőben, szerepelt a Wyatt Earpben, Sandra Bullock mellett az Aludj csak, én álmodom-ban, Bridget Fonda mellett A szörnyben, de játszott az Űrgolyhókban és a Casperben is, nemrég pedig Denzel Washington mellett A védelmezőben, aminek mostanában forgatják a második részét.

Mi a Zürichi Filmfesztiválon beszélgettünk vele három másik újságíróval együtt: a fesztiválra a Magyarországot valószínűleg elkerülő Lefty Brown balladájával jött el, ami viszont – a pályáján ritkaságnak számító módon – abszolút rá épül. Ebben a westernben az agyonlőtt farmer legjobb barátját játssza, a másodhegedűst egy farmon, aki a maga kicsit öreges, kicsit kétbalkezes módján szeretné megbosszulni a gyilkosságot. De közben sokan azt hiszik, talán épp ő maga volt a gyilkos, míg tisztázni nem tudja magát, feltárva a kisváros mocskos ügyeit is.

És bár egy ilyen fesztiválon a hozzá hasonlóan harminc éve Hollywoodban filmező sztárokat komoly személyzet szokta kísérni, akik nem győzik minél egyértelműbben lefektetni a szabályokat a színész testi-lelki megóvása érdekében, míg be nem engednek a luxuskörülmények közé, ahol engedélyezik pár kérdés feltételét, Bill Pullmannál egész más volt a helyzet. Ő egyszerűen csak besétált a zürichi kis kávézóba, és mire felnéztünk, már le is huppant mellénk egy székbe, és csevegni kezdett velünk. Aztán az interjú végén közölte: sietnie kell, mert megígérte, hogy vásárol egy csomó svájci csokit a gyerekeinek és a feleségének, akivel harminc éve él együtt.

Tovább

Kórházas tinihoror lesz az új X-Men-film

október 13., 15:08 Módosítva: 2017-10-14 12:03
0

A The New Mutants az X-Men-franchise 11. filmje lesz, és a Farkas-filmekhez hasonlóan nem a fősodorba tartozik, hanem egy spinoff, amiben új mutánsokról lesz szó, bár a rendező azt ígérte, feltűnik benne majd X professzor is, azaz Charles Xavier, akit eddig Patric Stewart és James McAvoy alakított, de ebben a filmben nem tudni, ki fog. Az előzetes alapján egy elég sablonos horrornak tűnik a jövő áprilisban látható film:

Tovább

Quentin Tarantinót megdöbbentette a Weinstein-botrány

október 13., 12:40 Módosítva: 2017-10-13 18:21
67

A rendező elég régóta dolgozik Weinsteinnel, első két közös filmjük a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény volt, azaz huszonöt éves barátságról van szó. Weinsteinnek egyébként minden Tarantino-filmhez volt köze, a The Weinstein Company gyártotta a Ponyvaregény utániakat.  

Tovább

Trump magyar származású ex-tanácsadója is megszólalt a Weinstein-ügyben

október 13., 10:52 Módosítva: 2017-10-13 18:53
14

Azaz, ha Weinstein betartotta volna Pence alelnök nőkkel való kapcsolattartásra vonatkozó szabályait, akkor szegény nőknek nem kellett volna elszenvedniük a zaklatást/erőszakot. Nézzük csak meg jobban, milyen szabályok szerint él Pence, és akkor ez mit is jelent tulajdonképpen!

Tovább

Egy nap alatt 120 millió nézője volt az új Star Wars-előzetesnek

október 13., 10:34 Módosítva: 2017-10-18 10:54
32

Magyar idő szerint kedd hajnalban jött ki Az utolsó Jedik alcímű új Star Wars-film előzetese, amit a Disney természetesen egy olyan sportközvetítés közben mutatott be (Monday Night Football), aminek potenciálisan tízmillió nézője is lehet. Nem volt, az más lapra tartozik, de a nyolcadik csillagok háborúja-sorfilm marketingjére költött dollármilliók jól működnek, hiszen az előzetest a tévében és a közösségi médiafelületeken egy nap alatt 120 millió alkalommal látták. Ezt, itt:

Tovább

Végleg megszűnhet a perverz férfiak uralma

október 12., 19:56 Módosítva: 2017-10-13 12:44
528

Nemrég hozta nyilvánosságra két újságcikk, hogy Hollywood egyik legbefolyásosabb producere, a Tarantinót, Ben Afflecket, Matt Damont is felfedező, rengeteg Oscar-díjas film mögött álló Harvey Weinstein egyrészt évtizedek óta visszaélt a hatalmával, hogy nőket zaklathasson szexuálisan, másrészt legalább két nőt meg is erőszakolt. Az ügy hamar eszkalálódott, Weinstent szinte mindenki azonnal elítélte, kirúgták a saját cégétől, a nevét is levették az új produkcióiról. Az esetről ebben a cikkben írtunk meg minden részletet, de van még néhány dolog, amire ez az ügy ébresztheti rá most a világot.

Tovább

Hópornónak jó, kriminek lassú a Hóember

október 12., 17:55 Módosítva: 2017-10-13 09:10
88

Aki azért ül be a Hóember című thrillere, mert azt várja, hogy a krimi műfaját megújítsa, és valami olyat odaverjen neki, mint annak idején A bárányok hallgatnak, az csalódni fog. De ha a hangulat, az északi noirnak nevezett stílus rajongója, és neki nem gond, hogy a 125 perces játékidőből 45-öt minden szívfájdalom nélkül ki lehetett volna hajítani, akkor egy kellemes élménnyel lesz gazdagabb.

Tovább

Rendőrségi vizsgálat indul Harvey Weinstein ellen

október 12., 17:15 Módosítva: 2017-10-13 10:58
26

Hivatalosan is megerősítették, hogy a New York-i rendőrség vizsgálatot indít Harvey Weinstein filmproducer ellen. A vizsgálatot az eddig nyilvánosságra került információk miatt indítják, és várják azok jelentkezését, akik további részletekkel szolgálhatnak a producer ügyeiről. Egyszer már indult rendőrségi eljárás Weinstein ellen, 2014-ben Ambra Battilana Gutierrez olasz modell jelentette fel, de a vizsgálat eredménytelenül zárult. Ahogy korábban az Index is megírta, a producert több tucat színésznő és filmes szakember, köztük olyan hírességek, mint Ashley Judd, Angelia Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne, Léa Seydoux és Asia Argento vádolja azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. Három nő, köztük Argento pedig azt állítja, hogy meg is erőszakolta őket. 

Tovább

Harvey Weinstein öngyilkossággal fenyegetőzött

október 12., 15:34 Módosítva: 2017-10-12 20:05
173

Lényegében óráról órára nő azok száma, akik azt állítják, hogy Harvey Weinstein filmproducer zaklatta őket. Hogy csak a leghíresebbeket említsük, az elmúlt 24 órában Cara Delevingne modell és színésző, Léa Seydoux francia színésznő és Lauren Sivan tévériporter mesélte el, hogy a producer molesztálta őket. Sivan arról beszélt, hogy Weinstein maszturbált előtte, míg Seydoux egy, a The Guardienre írott cikkben mesélte el, hogyan támadt rá a producer egy hotelszobában. A színésznő beszámolója szerint Weinstein egyszerűen rávetette magát, és mivel elég nagydarab férfi, csak kemény küzdelem után tudta kiszabadítani magát. Ő is hozzátette, amit az áldozatok jelentős része: a filmszakmában szinte mindenki tudott ezekről az esetekről, de senki nem tett semmit.

Tovább

Jessica Chastain pókerkirálynőként hajt az Oscarra

október 12., 14:27 Módosítva: 2017-10-12 17:41
13

Nemrég a zürichi filmfesztiválon láttuk az Elit játszmát (Molly’s Game), ami Aaron Sorkin, Az elnök emberei, a Híradósok és Az egy becsületbeli ügy és A közösségi háló Oscar-díjas írójának első rendezése. Az, hogy a Jessica Chastain főszereplésével készült film tetszett nekünk, nem kifejezés. „Pedig az Elit játszmának (Molly’s Game) igazából semmivel nem kellene többnek lennie egy érdekes sztoriról szóló, de azért alapvetően elég egyszerű életrajzi filmnél, egy nőről, aki a világ legexkluzívabb, félillegális, aztán illegális pókerpartijait szervezte eleinte hollywoodi sztároknak, aztán bankároknak, aztán az orosz maffiának, aztán, ha úgy ítélnek, jó eséllyel a cellatársaknak. És mégis, ez a film szakmai értelemben egy mestermű, a klasszikus, hagyományos történetmesélés és dramaturgia csúcsteljesítménye” – írtuk kritikánkban.

002
Fotó: IMDb
Tovább

Két magyar filmes az Oscar-esélyesek között

október 12., 12:12 Módosítva: 2017-10-13 00:56
72

Két fiatal magyar filmes, Bucsi Réka és Bognár Éva Katinka egy-egy animációs rövidfilmje is felkerült arra a listára, amiről majd az Oscar-jelölt filmeket kiválasztják. Ehhez az kellett, hogy mindkét film elegendő fesztiválszereplést és persze díjat tudjon maga mögött. A cartoonbrew.com most összegyűjtötte, hogy mely filmek feleltek meg a követelményeknek, a több mint hatvan rövidfilm között szerepel a két magyar is. Ez persze még nem jelent túl sokat, hiszen csak hónapok múlva dől el, hogy végül melyik ötöt jelölik Oscarra.

Tovább