A Hungária-rajongók kihagyták a Csókkirály-bulit

2009.02.15. 13:43 Módosítva: 2009.02.16. 15:51
Fenyő Iván javított a szövegén, a stáb privát Valentin-napi bulit tartott. A szombati Made in Hungaria közönségtalálkozó szerényebb részvétellel zajlott a MOM-ban.

Nagyjából 60 ember lézengett szombaton a MOM Parkban a Made in Hungaria rock and roll partyval egybekötött közönségtalálkozóján, de ebbe már beleszámoltuk Fenyő Iván és Fenyő Miki összes barátját, a Roll Skate Boogie zenekart, és a fotósokat is.

A két Csókkirály: Fenyő Miklós és Fenyő Iván (fotó: Barakonyi Szabolcs)

A hardcore Hungária-rajongók kihagyták a délutáni MOM-bulit. A helyszínen táncoló pöttyös szoknyás lányokról, és a kockás zakós Elvis-imitátorokról hamar kiderült, hogy Fenyő Miki fellépőcsapata. A délután 3-ra meghirdetett esemény amúgy is csak a VIVA Csókkirály-versenyének langyos utózöngéje volt, állítólag azért tartották, mert a győztes pár a pénteki eredményhirdetésen nem tudott találkozni Fenyő Mikivel. Most viszont tőle kapták meg a fődíjat: a giccses koronát és egy ajándék welnesses hétvégét. Utóbbiról a ceremóniamester szerepében feszengő Kaszás Géza megjegyezte: "Masszázst is tartalmaz, a folytatást viszont rátok bízom".

Beépített Hungária-rajongók (fotó: Barakonyi Szabolcs)

„Ha csak két ember van, aki közös fotót akar velem, már megérte eljönni” – mondta a Made in Hungaria egyik főszereplője, Fenyő Iván. Ilyen vezetéknévvel egyértelműen neki kellett volna játszania a fiatal Fenyő Mikit, ő mégis a film rosszfiúját, Rönét alakítja, aki flörtölés közben is ékszert lop. „Szabó Kimmel Tamás sokkal alkalmasabb Fenyő Mikinek, rám viszont pont ez a szerep illett – mondta Iván. - Félig magamból építettem a karaktert. Egyébként sem az a típusú színész vagyok, aki csak egyszerű végrehajtó: itt én találtam ki a hajamat, beleszóltam a ruháim kiválasztásába, és néha a szövegemen is javítottam.”

„Direkt nem terveztünk ma estére semmilyen belvárosi bulit a közönségnek, Valentin-napon menjen inkább mindenki moziba, és nézze a filmünket – mondta a Made in Hungaria producere, Neményi Ádám – Ma több színészünk is színházban játszik, ezért lett ez a mostani alkalom egy délutáni babazsúr." Neményi egyébként utólag már kicsit bánja, hogy csak most forgatták le a Hungária-filmet, mert az eredeti musical már 7 éve megy a színházban. „Fél évet kellett várni, hogy Fenyő Mikivel letárgyaljuk a filmet. De megérte, mert a rertófeeling most a legnagyobb. Még a 18 éves lányom is azt meséli, hogy minden házibuliban előkerül a Csavard fel a szőnyeget."

Neményi Ádám producer Fenyő Miklóssal beszélget
Neményi Ádám producer Fenyő Miklóssal beszélget

"A szemlén népszerű volt az angol feliratos kópia is”- tette még hozzá a producer, és sajnos nekünk is így kellett nézni. Neményi egyébként abban reménykedik, hogy összejön az amerikai forgalmazás is. Cannes-ban is megmutatják a külföldieknek. „Zsigmond Vilmos szerint ez egy nagyon jó közönségfilm, odakint is megállná a helyét. Andy Vajna pedig már a premier másnapján felhívott, hogy mennyire tetszett neki.” - mondta, miközben Andy Vajna bukkant fel a mozi előterében. Koccintani érkezett.

Mielőtt Neményi elindult volna vele a kávézóba, rákérdeztünk a film kifizetetlen pénzeire. "Miniszteri különkeretből kaptunk pénzt, ami sokat segített, mert menet közben drágább lett a film - válaszolta. - A pénz még csak papíron a miénk, most is az utalásra várunk, de a stábbal sikerült megbeszélni, hogy legyenek még kicsit türelemmel."

A bárpultnál összefutottunk Scherer Péterrel, aki a balfék kommunista kádert alakította, és nem jött zavarba attól, hogy Mucsi Zoltán nélkül szerepelt, és a film dramaturgjával, Köbli Norberttel, aki sok stábtaghoz hasonlóan statisztált a filmben. Épp a jövőheti nézőszámot jósolgatták. "57 ezer volt a múlt heti országos nézőszámunk, szerintem jövő szerdáig meglesz a 100 ezer is" - mondta Köbli, akit arról faggattunk, mennyi a valóságos elem a Made in Hungária forgatókönyvében. Fenyő Miki tényleg járt magas rangú miniszter lányával a 60-as években? Tényleg kitoloncolták Amerikából a családját? „Ez nem egy hivatalos életrajzi film Fenyő Miklósról. Inkább egy álom. Ilyennek képzelik el a Hungária-rajongók Miki fiatalkorát.”

17:15-kor soron kívül is levetítették a Made in Hungariát a MOM-ban. Aki begyűjtötte a stábtagok aláírásait, az ingyen bemehetett, de a mozi személyzete szigorú volt, még a producertől is el akarta kérni a jegyét, pedig ő csak le akarta ellenőrizni, hogy a barátai a legjobb sorokban kaptak-e helyet.

A Made in Hungaria 100 ezres nézőszámával amúgy nem lesz gond, kifelé menet a mozi lépcsőjénél belebotlottunk a teljes magyar U-19-es fociválogatottba, meg a zöld melegítős edzőikbe. Nem meghívott vendégek voltak, saját zsebből fizették a jegyeket, heti csapatépítésként kíváncsiak voltak a magyar Pomádéra.