Francia komikus minden idők legjobban fizetett európai sztárja

2009.03.02. 11:19 Módosítva: 2009.03.02. 11:22
26 millió eurót keresett eddig a Bienvenue Chez Les Ch'its című filmmel Dany Boon. A komédia minden idők legnépszerűbb francia filmje, eddig több mint húsz millióan látták, ahogy a déliek kiröhögik az északon élő franciákat.

Minden idők legsikeresebb francia filmjének rendező-színésze, Dany Boon az európai filmtörténet legjobban fizetett sztárja.

Boon 26 millió eurót (7,8 milliárd forint) keresett a Bienvenue Chez Les Ch'its (Isten hozott a Ch'itiknél) című vígjátékkal - derült ki a Le Figaro című napilapból, amelynek cikke filmipari forrásokra hivatkozott.

A komédiát, ami a derűs délről a rideg északra költöző postás előítéleteinek rokonszenvé alakulásáról mesél, több mint húszmillió francia látta, ami a mozipénztáraknál 150 millió eurós (45 milliárd forint) bevételt jelentett a produkciónak. Hollywood persze máris lecsapott a sztorira, és Welcome to the Sticks címen Will Smith-szel készíti el a maga verzióját.

A 42 esztendős Boon nemcsak rendezője és szereplője, hanem forgatókönyvírója és társproducere is volt a Les Ch'its-nek, ami megtörve Louis de Funes Egy kis kiruccanás című komédiájának nimbuszát, tavaly megszerezte a legnagyobb jegybevételű francia film címét.