Berlinben forgatják a pesti jeleneteket

2009.03.25. 17:03 Módosítva: 2009.03.25. 17:07

Megkezdődött a Carlos, a Sakál néven hírhedtté vált terroristáról szóló film forgatása Németországban. A mostanában filmesek által használt berlini Tempelhof repülőtér csarnokai a párizsi, római, londoni repterek mellett a budapesti repterek díszletéül is szolgálnak, a Budapest környékén játszódó jelenetek felvételei pedig Szász-Anhalt tartományban készülnek.

Carlost, polgári nevén Ilich Ramírez Sánchezt hosszú éveken át a legkeresettebb politikai bűnözők közt tartották számon. Őt tették felelőssé több, a 70-es és 80-as években Nyugat-Európában elkövetett véres terrorakcióért, illetve az 1975-ben az OPEC bécsi főhadiszállásán végrehajtott merényletért is. Mindegyik akció ártatlan áldozatok életét követelte.

A Carlos, a Sakál című film főszerepében a venezuelai származású Edgar Ramirez látható, Carlos segítőjét, Johannes Weinrichot pedig Alexander Scheer, míg Magdalena Koppot Nora von Waldstätten játssza. A 14 millió euróból (mintegy 4,2 milliárd forintból) készülő német-francia-spanyol koprodukció 2010-ben érkezik meg a mozikba.

Jens Meurer producer szerint ez is a 70-es évek egyik elmeséletlen története. Egy korabeli zsánerképet akarnak megmutatni, nem pedig a valóságot felfejteni. Ahhoz pedig, hogy elkerüljék a terroristák hősként való ábrázolását, nagyon ügyesen kell egyensúlyozniuk - tette hozzá.