Hannah Montana nyerte meg a húsvétot

2009.04.14. 11:22
A 16 éves Disney-sztár második filmje 33 millió dollárt kaszált a húsvéti hétvégén, ezzel még Vin Dieselt is sikerült legyőznie. A Halálos iramban a harmadik, a Szörnyek az űrlények ellen pedig a harmadik lett az amerikai jegyeladási listán.
miley-as-hannah-montana

A Hannah Montana tini popsztárról szóló mozi lett a húsvéti észak-amerikai jegyeladási lista éllovasa: a 16 éves színészlány, Miley Cyrus teljes rajongótáborát mozgósító Disney-mozi 33 millió dolláros (7,2 milliárd forint) jegybevételével megelőzte az egy héttel ezelőtti első Halálos iram című autós akciófilmet.

A tévésorozatban már sok részén át boncolgatott történet szerint Hannah Montana kettős életet élő lány, aki látszólag átlagos kamasz egy átlagos családban, de titokban tini popsztár. Az évek óta futó Disney-széria Cyrus főszereplésével olyan sikeres, hogy a dalok két élő koncertjéből készült tavaly debütált film első hétvégéjén 31,1 millió dollárt hozott, a Volt című animáció pedig, amihez ugyancsak az ifjú tehetség adta a hangját, 26,2 millióval kezdett és végül százmilliós bevételt jelentett a stúdiónak.

"Átlagos első hétvégi bevétele 30 millió dollár körül mozog. Ez elég jó kezdet egy 16 évestől" – gratulált Paul Dergarabedian, a Media By Numbers elnöke Cyrus előtt.

Halálos iramban fékez

A múlt heti box office-bajnok, a Halálos iram a második helyet kapta a toplistán több mint 27 millió dolláros bevételével. A Universal Pictures filmje, amelyhez a moziszéria kezdő epizódjának színészeit terelték össze Vin Diesellelel és Paul Walkerrel az élen, a premierje óta eltelt tíz napban 116,5 millió dollárt (25,4 milliárd forint) szedett össze az észak-amerikai mozitermekben a Variety összesítése szerint.

Az erőltetett autós üldözésekre építő sztori gond nélkül hódította meg a nemzetközi piacot is: ötven országban 46,5 millió dollárért (10,2 milliárd forint) váltottak rá jegyet húsvétkor, így a filmteljes bevétele az első két hét alatt elérte a 209 millió dollárt (46 milliárd forint).

A hétvégi észak-amerikai toplista harmadik helyét a Szörnyek az űrlények ellen című DreamWorks animáció foglalta el mintegy 22 milliós (4,8 milliárd forint) bevétellel. A 3D-s mesét a Warner Bros Observe and Report című pénteken bemutatott rendőrkomédiája követte 11 millióval (2,4 milliárd forint), az ötödik pedig 6,4 millió dollárral (1,4 milliárd forint) a negyedik hete futó Képlet (Knowing) című misztikus sci-fi lett Nicoles Cage-dzsel a főszerepben.