Majdnem tízezren voltak a 2. Mozifanatikusok Éjszakáján

2009.04.27. 15:47 Módosítva: 2009.04.27. 20:40
Hétvégén lezajlott a II. Mozifanatikusok Éjszakája, ahol öt moziban összesen 9700 filmrajongó akart 2000 forintos karszalaggal 3-6 filmre beülni. Az 17 év körüli tinimassza, és az extra hangos drum'n'bass slágerek miatt a Palace mozik előtere inkább a Zöld Pardon táncterére hasonlított, a termek pedig teltházasok voltak.

Hétvégén lezajlott a II. Mozifanatikusok Éjszakája, ahol öt moziban összesen 9700 filmrajongó akart 2000 forintos karszalaggal 3-6 filmre beülni. Az 17 év körüli tinimassza, és az extra hangos drum'n'bass slágerek miatt a mozik előtere inkább a Zöld Pardon táncterére hasonlított, a termek pedig teltházasok voltak.

A Westend kapta tőlünk a legszigorúbb mozi címet, ami tűzvédelmi szabályokra hivatkozva őrzővédőkkel zárta el azt a kevés teltházas termet/filmet a rajongóktól, amit nyújtani tudtak. Tavaly nem volt ilyen, ilyenkor lehetett még üres székeket keresni, lépcsőkre ülni. "El akarjátok taposni társaitokat?" - kérdezte az egyik biztonsági, pedig dehogy, csak filmet néztünk volna. Így akár elveszhet a mozifanatikus varázs, de szerencsére a Mammutban a nagyobb választék, a Lurdyban pedig a kisebb szigor miatt megmaradt a jó hangulat.

A Mozifanatikusok Éjszakájához Norbit, a rohamosztagost választották olvasóink nálunk a legnagyobb fanatikusnak, aki barátnőjével az Igenembert nézte, és a Westendből átment a Lurdyba, hogy bejusson a Gran Torinóra.

Képregénypályázatot is hirdettünk, amiből három kedvencünk is lett, amit itt közlünk: "Engem a Forma 1-es közvetítések végén lévő dobogós helyezettek nyilatkozatai ihlettek meg" - írta nekünk Lajos, aki a rohamosztagos képsort vigyorgó pilóták fotóival, és Herendi Gábort idéző ügyességgel elhelyezett termékreklámmal fejelte meg:

Gergely inkább az iszunk, nótázunk, belehányunk a sisakunkba-jellegű primkóhumor híve volt:

Harmadikként a legötletesebbet mutatjuk be, Kati képregényét a rohamosztagos-szíveket összetörő Star Trek-lányokról:

Köszönjük a pályázatokat!