Jean Reno csopaki olaszrizlinget kapott

2009.07.31. 11:11 Módosítva: 2009.07.31. 11:13
Minket sajnos nem engedtek a Fóton forgató Jean Reno közelébe, de az MSZP-s Horváth Csaba főpolgármester-helyettes olyan szerencsés volt, hogy találkozhatott a Dávid-csillagot viselő színésszel, és személyesen felköszönthette születésnapján.

"Hőség, por, kimerült stáb és sok-sok sárga csillagos jelmezbe bújtatott kisgyerek fogadta a forgatást meglátogató főpolgármester-helyettest" - kezdi gyönyörűen a hivatal által kiadott sajtóközlemény.

Horváth Csaba a 61. születésnapját hazánkban munkával ünneplő Jean Renót ment felköszönteni a Razzia című holokausztfilm forgatására. A MAFILM Fóti Filmgyártó Telepén készülő film a 20. századi francia történelem egyik legsötétebb foltját dolgozza fel, az úgynevezett Vél d'Hiv-razziát, aminek során a francia rendőrség 4500 alkalmazottja 1942. július 16-án egy nap alatt több mint 13 ezer zsidót tartóztatott le.

D  FO20090730005

Jean Reno egy rabtársai életéért harcoló zsidó orvost alakít, mellette 400 magyar statiszta, főleg gyerekek játszanak, de a filmben kisebb szerepekben olyan magyar színészek is feltűnnek, mint Fenyő Iván, Gubás Gabi és Kinizsi Ottó.

A kulturáért is felelős főpolgármester-helyettes csopaki olaszrizlinget és Budapestet bemutató könyveket adott ajándékba a színésznek. Jean Reno pedig elmondta neki, annyira beleszeretett a magyar fővárosba, hogy jövő nyáron a feleségével együtt is ellátogat Budapestre. Alain Goldman a film producere a forgatáson meg is jegyezte: „szép ez a város, de nagyon meleg.”