Elhunyt Petróczy Sándor

2009.08.06. 21:15 Módosítva: 2009.08.06. 21:15
Csütörtökön meghalt Petróczy Sándor, a magyarországi Mozisok Országos Szövetségének elnöke. A hatvanhét évesen elhunyt Petróczy a Magyar Filmklubok Szövetségének is alapítója volt.

Hatvanhét éves korában csütörtök délután rövid betegség után elhunyt Petróczy Sándor, a magyarországi Mozisok Országos Szövetségének elnöke. A filmes szakma háttérembereként évtizedeken át moziüzemeltetéssel és filmforgalmazással foglalkozó Petróczy filmes kötődése révén néhány perc erejéig több magyar filmben is szerepelt, mondta el Kálomista Gábor filmproducer.

Petróczy Sándor 1942. május 1-jén született Debrecenben. A szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1966-ban szerzett magyar-történelem szakos diplomát, majd a Csongrád megyei Moziüzemi Vállalatnál helyezkedett el mint műsorcsoport-vezető. A vállalatnál és jogutódjainál osztályvezetőként, igazgatóhelyettesként, majd 1987-től igazgatóként dolgozott.

A filmklubmozgalom szervezésében és működtetésében tevékenykedett. Alapító és elnökségi tagja volt a Magyar Filmklubok Szövetségének, majd a Mozisok Országos Szövetségének elnökévé választották.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport