Amerikai zászlókat égettek a bollywoodi hívek

2009.08.16. 19:27 Módosítva: 2009.08.16. 19:37
Indiai filmrajongókat felháborította, hogy egy amerikai reptéren pénteken rövid időre őrizetbe vették egyik híres filmsztárukat, aki azonban nem tulajdonított túl nagy jelentőséget az esetnek. Az egyik indiai miniszter azt követelte, hogy vezessék be az Indiába utazó amerikaiak megmotozását, míg az egyik városban amerikai zászlót égettek a bollywoodi rajongók.

Amerikai zászlókat égettek el vasárnap Indiában bollywoodi rajongók amiért a hét végén egy amerikai repülőtéren rövid időre őrizetbe vették az indiai filmipar egyik legnagyobb csillagát, Saruk Khant.

Bár amerikai bevándorlási illetékesek cáfolták, hogy hivatalos őrizetbe került volna a népszerű indiai filmsztár, Újdelhiben politikusok elítélték "a Khannal szemben tanúsított megalázó magatartást". Egy indiai miniszter egyenesen azt javasolta, hogy vezessék be az országba beutazó amerikaiak megmotozását, Khan feldühödött hívei pedig amerikai zászlókon töltötték ki a mérgüket az észak-indiai Allahabádban.

Khant pénteken vették őrizetbe a New Jersey államban lévő Newark nemzetközi repülőterén, mert neve megjelent a veszélyes személyek számítógépes listáján, és hatvanhat percen át tartott kikérdezése.

A színész, aki új filmjének amerikai bemutatójára érkezett az Egyesült Államokba, később újságíróknak nyilatkozva nem tulajdonított jelentőséget az ügynek, mondván "őrizetbe vétele egy szükséges, ám szerencsétlen procedúra része volt". Közölte, hogy nem akarja azt sem, hogy az amerikai hatóságok bocsánatot kérjenek.