Lincolnról forgat Robert Redford

2009.08.18. 16:05
Az 1865-ös merénylet után kivégzett egyik feltételezett összeesküvőről forgatna független filmet Robert Redford. Az egyik főszereplő a Vágy és vezeklés sztárja, James McAvoy lehet.

Az Abraham Lincoln amerikai elnök meggyilkolására szőtt összeesküvés miatt kivégzett Mary Surrattról forgat filmet a veterán színész-rendező, Robert Redford.

Hollywoodban folyton felmerülő téma az 1865-ben elkövetett Lincoln-gyilkosság, többek között Spielberg is régóta tervezi az amerikai elnök életének megfilmesítését, de egyelőre a politikai témák iránt fogékony Redford rendezésében készülő független produkció tűnik a legbiztosabbnak, aminek forgatását már ősszel szeretnék elkezdeni - osztotta meg értesülését kedden a The Hollywood Reporter online kiadása.

A The Conspirator (Az összeesküvő) című dráma forgatókönyvét James Solomon írta, a producerek - Greg Shapiro, Rob és Web Stone valamint Brian Peter Falk - listáján pedig első helyen áll James McAvoy (Vágy és vezeklés) az egyik főszerepre.

Surratt története jó lehetőséget kínál Redfordnak, hogy részletes képet rajzoljon az elnök meggyilkolása utáni Amerikáról. Az özvegy washingtoni panziósnő konföderációs szimpatizáns volt, s a vádak szerint az elnök megölése után ő látta el fegyverrel a menekülő merénylőt, John Wilkes Booth-t és társát, David Heroldot. Az összeesküvésben való részvételéért elítélték és felakasztották, bár ügyvédje mindvégig az ártatlanságát hangoztatta.