Egy órán át próbálták újraéleszteni Bujtort

2009.09.29. 11:19
Hivatalos közleményben is bejelentették: tüdőembólia és keringési elégtelenség okozta Bujtor István halálát múlt pénteken. Ha Latinovits Zoltán mellé temetik, Balatonszemes zarándokhellyé válhat.
Bujtor a Pogány Madonnában
Bujtor a Pogány Madonnában

Bujtor István halálának közvetlen oka a tüdőembólia klinikai tünetei mellett fellépő heveny keringési és légzési elégtelenség volt. Az orvosok egy órán át próbálták újraéleszteni a színész-rendezőt” - áll a fővárosi Állami Egészségügyi Központ főigazgatójának közleményében, amelyet a családdal is egyeztetett.

Korábban sok találgatás volt a sajtóban Bujtor betegségével kapcsolatban. A veszprémi Petőfi Színház igazgatója július végén lett rosszul, a család felhatalmazása alapján annyit közöltek, hogy szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba.

Augusztus végén, a Petőfi Színház évadnyitóján a család bizakodó volt Bujtor István állapotával kapcsolatban. Testvére, Frenreisz Károly is úgy nyilatkozott akkor, hogy a színész-rendező egészségi állapotában lassú javulás tapasztalható. A család szeptember 24-én közleményben tudatta, hogy Bujtor elhagyhatta a veszprémi kórházat, rehabilitációját Budapesten folytatják. A színművész másnap a fővárosban hunyt el.

A Somogyi Hírlap és a Bors azt is megírta, hogy a színészt féltestvére, Latinovits Zoltán mellé temetik Balatonszemesen. A Bors szerint köztudott, hogy Bujtor István a vitorláshajók és a Balaton szerelmese volt. Édesanyja, a jövőre 100 éves Tinka néni is Balatonszemesen él. Latinovits Zoltán síremléke miatt a szemesi temetőt nagyon sokan keresték fel az elmúlt 33 évben, és ha Bujtor is ott nyugszik majd, filmes zarándokhellyé válhat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport