Woody Harrelson fergetegesen szekál

2009.10.05. 11:47
Woody Harrelson vígjátéka, a Zombieland vette át a Derült égből fasírt című 3D-s animációtól az észak-amerikai mozis toplista vezetését.

Október első hétvégéjét Ruben Fleischer rendezői debütálása, a Zombieland vígjáték nyerte, amit 23,6 millió dollárból hoztak össze, és 25 millió dollárt hozott (4,5 milliárd forint) 3 nap alatt, ezzel magasan verte a mezőnyt. Az imdb-n 8,5-en áll a Woody Harrelson főszereplésével készült film, a nemzetközi adatbázisban jelenleg a 230. legjobb.

"Jesse Eisenberg és Woody Harrelson fergetegesen szekálják egymást az akciódús road-movie-ban, ők ketten viszik a filmet a hátukon" - írják a kritikák. Harrelson kalapját is sokan dícsérik és a "lelövöm, kicsinálom a zombikat" stílusát. "A rendező nem időzött sokat a dráma területén ebben a vicces apokalipszisben" - írja a Miami Herald. Az EfilmCritic is lelkes: "Megérdemli a film, hogy egy lapon emlegessük a Haláli hullák hajnalával".

zomb450

Jól futnak a rajzfilmek

33,3 százalékkal hozott kevesebbet a Derült égből fasírt, mint egy hete, 16,7 millió dollárt szedett össze az animációs produkció, eddig 82,3 millió dollárt hozott a 100 milliós alkotás.

Újra bemutatták a Toy Story első és második részét, ezúttal 3D-ben, 12,5 millió dollárt termelt összesen, ami a harmadik helyre volt elegendő a box office listán.

Bruce Willis csak ötödik

A brit Ricky Gervais igazmondók világában játszódó The Invention of Lying című filmje 1707 moziban 7,3 millió dollárral kezdett, 18,5 millióba került vígjáték. "Gervais átváltozott Woody Allenné: telepakolja filmjeit híres arcokkal, a főhős körül csodálatos nők forognak, hogy mutassák, milyen csodálatos fickó is ő" - írja a Daily Telegraph. Az About.com szerint a film első felével nincs gond, vicces, de a második felére elfogy a szufla.

Az ötödik helyen akciózik Bruce Willis, a 80 millióba került Hasonmásra fele annyian mentek el, mint egy hete, 7,3 millió dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál, így hazai földön eddig csak 26,3 millió dollárja van a képregényfilmnek.

Múlt héten még csak négy filmszínházban futott Michael Moore új dokumentumfilmje, ehhez most hozzácsaptak még 958 mozit, így a Capitalsm: A Love Story felkapaszkodott a hatodik helyre, 4,85 millió dollárt (912 millió forintot) gyűjtve.

Drew Barrymore sikert aratott

Ellen Page és Drew Barrymore
Ellen Page és Drew Barrymore

Ugyannyit hozott Drew Barrymore első mozis rendezése, a Whip It lányos-görkoris film, amely Shauna Cross Derby Girl regényén alapul. 15 millió dollárból készült a mű, 1720 filmszínházban vetítették. Az imdb-n 7,6-on áll, a Rotten Tomatoeson 81 százalék a kritikák átlaga.

Többnyire lelkes kritikákat találtunk: a BDK írója szerint Marcia Gay Harden és Ellen Page tündökölnek a filmben. Shaune Cross forgatókönyvét üdítően eredetinek tarják. A Combustible Celluloid az év legjobb filmjének nevezte a produkciót. Csak a Tolucan Timesban írta egy kritikus: "Olyan unalmas, hogy egy óra múlva már a távozáson gondolkodtam, aztán kicsit feltámadt, de nem annyira, hogy ajánlani tudjam másoknak is".

Nyolcadik a Hírnév új változata, 4,74 millió dollárt termelt a Fame című zenés-táncos film. Kilencedik a Steven Soderbergh rendezésében készült Az Informátor, ez 3,8 millióval zárta a hétvégét (összesen 26,8 millió dollárt hozott eddig). A Top 10 utolsó helyén Jennifer Aniston és Aaron Eckhart romantikus filmje, a Love Happens áll, most 2,77 milliót hozott az alkotás.