Meghalt James Bond ősi ellensége

2009.10.21. 17:47
Joseph Wiseman megvetette Dr No szerepét, mert mindenki az első James Bond-film főellenségével azonosította. A 91 éves színész 83 évesen még fellépett a Broadwayen.

91 éves korában elhunyt Joseph Wiseman amerikai színész, aki az első James Bond-filmben Doctor Nót, a titkosügynök ellenfelét játszotta. Wiseman már az 1962-es film előtt is ismert színházi és filmszínésznek számított, először 1938-ban lépett fel a Broadwayen.

A Kanadában született, de gyerekkorától az Egyesült Államokban nevelkedett színész 1952-ben együtt játszott Marlon Brandóval a Viva Zapata! című filmben, 1960-ban Burt Lancasterrel és Audrey Hepburnnel a Kitaszítva (The Unforgiven) című műben nyújtott alakításáért ünnepelte a kritika.

drno

Wiseman felesége a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában azt mondta, férje mindig megvetéssel gondolt Dr No szerepére és a filmre, amiben szerepe szerint Sean Conneryvel szállt szembe. A szerep azért is bosszantotta Wisemant, mert ezután mindenki Dr Nóval azonosította, és ez a karrierjére is kihatott.

A színész utoljára 2001-ben tűnt fel színházban, a Broadwayen lépett fel az Ítélet Nürnbergben című darabban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport