Gerard Butler egy nagy műanyag G. I. Joe

2009.10.29. 10:49
Bőr karpántos rocker lett az egykori Oli úrból a Szuperbojzban. Ha a macsó negyvenesek jönnek be, nézze inkább a lövöldöző Gerald Butlert vagy a romantikus Eric Banát. Heti filmpremierek.

Az időutazó felesége

Azt a Terminator óta tudjuk, hogy az időben csak meztelenül lehet ugrálni, ezért Eric Bana ruhakereséssel tölti a film felét Audrey Niffenegger sikerregényében, Az időutazó feleségében. Ez a nézőknek bejött (IMDb: 7,3 pont), a kritikusoknak kevésbé (Rotentomatoes: 36 százalék). Viszont a 39 milliós gyártási költségét már megduplázta, az augusztusi premier óta 79 milliónál jár. A New York Times kritikusa szerint "nevetségesen kínos adaptáció egy remek regényből", a New York Post pedig ezt írja: "Talán valaki majd a Magányos Szívek tévécsatornán megnézi." Bana szerelmét Rachel McAdams alakítja.

Gamer - Játék a végsőkig

A 300 spártai királya, Gerald Butler 10 évvel ezelőtti stílusban forgatja az akciófilmeket, mint Jason Statham. A Gamerben a Crank 1-2 író-rendező párosa (Mark Neveldine és Brian Taylor) a Menekülő embert és a Mátrixot gyúrta egybe: a jövő legnézettebb tévéműsora egy fegyencgyilkoló show, amelyben a netre csatlakozott tinik irányítják otthonról az állig felfegyverzett elítélteket. A Gamer ezzel a sztorival eddig 30 millió dollár bevételt termelt, 6,1 ponton áll az IMDb-n, és 29 százalékot kapott a Rottentomatoeson. "Az erőszak a maximumon, a történet és a karakterek viszont elnagyoltak, mint egy filmnyi hosszúságúra bővített videójátékban" - írja a Hollywood Reporter. A Variety sem túl kíméletes: "Brutális Butler nem tud felmutatni semmi színészi játékot. Olyan lett, mint egy nagy, műanyag G. I. Joe-figura."

Szuperbojz

Kabay Barna, a Meseautó és az Egy szoknya egy nadrág producere nem remake-et forgatott, hanem egy Szuperbojz című filmet. Ugyanazok a főszereplők, mint az összes többi közepes vígjátékban. Gesztesi Károly, Mucsi Zoltán, Rudolf Péter meg a hosszú hajjal sokkoló Bajor Imre egy tipikus magyar nyugger rockbanda tagjai, akik a sokadik búcsúkoncert után is visszatérnek a színpadra. Valószínűleg a ráncos Mucsi adta az ihletet, mert hasonlít Keith Richardsra. Kabay Barnaáék állítólag három évig dolgoztak a Szuperbojz forgatókönyvén, az utolsó verziót az Esti Showder geggyárosa, Litkai Gergely írta, de Bajor Imre szinte mindig rögtönzött a forgatáson. A filmben hallható számokat a Hooligans-tagok és az Első emelet-Rapülők-Emberek zenekarok hajtómotorja, Berkes Gábor írták.

Fausta éneke

A Cirkó mozi ezen a héten is bemutat egy agyondíjazott művészfilmet, skandináv etnohorror helyett most perui zenés drámát kapunk. A főszereplő egy gyönyörű kecsua indián lány (Magaly Solier), aki nemi erőszakból született, így borítékolva lett a tragédiákkal sújtott, siralmas felnőtt élete is, amit most alaposan megismerhet az ilyesmire fogékony néző. A Fausta éneke 7,4 ponton áll az IMDb-n, Magaly Solier három díjat gyűjtött be vele a filmfesztiválokon Quebectől Mexikóig, a 33 éves rendező, Claudia Llosa hatot, többek között egy Aranymedvét Berlinben.