Pedofil thrillert forgatnak Miskolcon

2009.12.10. 09:49
a Tesó rendezőjének új filmjében Ónodi Eszter és Seres Zoltán főszerepel, a stáb karácsonyig marad Miskolcon, a költségvetés az egymillió eurót sem éri el.

Dyga Zsombor, a Tesó és a Kész cirkusz rendezője Miskolcon forgatja legújabb nagyjátékfilmjét, az Utolér című thrillert, amely a tervek szerint jövő ősszel kerülhet a mozikba.

A film egyszerre több szálon futó dráma és határokat feszegető thriller, amely sötét utazásra repíti a nézőt, hogy felfedezze, miféle borzalmak rejtőznek, rejtőzhetnek szomszédaik ajtaja mögött - mondta Tóth Péter Miklós producer a film sajtónapján. Kifejtette, a filmben három hétköznapi tragédia zajlik le egy mai kelet-európai nagyváros peremvidékén.

A cselekmény egyik vonalán egy túlhajszolt pincérnő (Margó) kisfiát azzal gyanúsítják, hogy köze lehet osztálytársa eltűnéséhez. A fiúcska elárulja anyjának, barátját valójában tornatanáruk házába zárták be, ezért anya és fia elindulnak kiszabadítani a kisfiút.

A másik szál egy lelkileg összetört mentőorvosról, Péterről szól, aki betegében felismeri a férfit, aki évekkel azelőtt megölte kisfiát. A doktor komoly morális dilemmával néz szembe: megmentse ennek az embernek az életét, vagy éljen a bosszú lehetőségével.

A harmadik esemény egy karrierje végén álló gyorskorcsolyázónő, Alma életébe enged bepillantást, őt egy titokzatos öregember kezdi el követni. Lajos, a haldokló vénember hamarosan megzsarolja a nőt egy szörnyű bűnnel, amelyet a múltban elkövetett.

A filmben hat átlagember van krízishelyzetben. A kérdés csak az, hogyan vizsgázik az utca embere extrém szituációkban, és mi köti össze sorsukat - mondta Tóth Péter Miklós. A 110 perces thriller/drámát Lovas Balázs írta, rendezője Dyga Zsombor. Margót Ónodi Eszter, Feketét Seres Zoltán alakítja, Alma szerepében Bartsch Katát láthatják, Pétert Andrew Hefler, Lajost pedig Heinz Trixner játssza.

A borsodi megyeszékhelyen összesen 61 helyszínen készülő thriller stábja novemberben érkezett a városba, és egészen karácsonyig dolgozik. A 240 millió forintos költségvetésű mozit az újonnan alakult Miskolci Filmalapnak sikerült a városba csábítania.