A farkasember is izgatja az amerikaiakat

2010.01.07. 16:07
A People's Choice Award szerdai díjátadó ceremóniáján az Újhold, az Inni és élni hagyni, valamint egy új sorozat, a The Vampire Diaries kapta a legtöbb elismerést. A People Magazin 36. alkalommal írta ki a a díjat, aminek keretében az olvasói megválasztják az elmúlt év kedvenceit. Sandra Bullock és Lady Gaga is tarolt.

Az Újhold négy trófeát vitt el a szavazatok alapján a 36. alkalommal megrendezett Los Angeles-i gálán. Köztük a kedvenc mozi, sorozat és szereplőgárda elismerését. A Robert Pattison, Kristen Stewart és Taylor Lautner alkotta csapatból a tinisztár Lautnert jó alakításáért külön is díjazták.

Az Inni és élni hagyni, valamint a The Vampire Diaries a kedvenc tévés  és a kedvenc új tévédráma díját szipkázta el. Az amerikai nézők interneten szavazhattak tévés, mozis és zenei kedvenceikre.

Tarantino és Bullock

A mozis díjakat Tarantino Becstelen Brigantyk című második világháborús filmje, Sandra Bullock Nász-ajánlat című romantikus vígjátéka és a Fel! című családi animációs film kapta.

Bullock a kedvenc filmszínésznő kategóriában is győzelmet aratott. A színészek között akciósztárként Hugh Jackman kapta a legtöbb voksot, a vígjátékok kategóriában Jim Carrey jeleskedett, a közönség azonban Johnny Deppet szavazta meg kedvenc filmszínészének.

A nézők kedvenc tévédrámája a Doktor House lett, a címszerepet alakító Hugh Laurie pedig elnyerte a kedvenc státust. A tévés vígjátéksorozatok közül az Agymenők kapta a díjat. A kategória kedvenc színésznője Alyson Hannigan (Így jártam anyátokkal), színésze Steve Carell (A hivatal) lett.

A különböző kategóriákban a zenei díjakat Lady Gaga, Taylor Swift, Mariah Carey, Carrie Underwood, Keith Urban, Eminem és a Paramore együttes gyűjtötte be. A közönség külön díjazta Rihanna és Kaye West zenei együttműködését.

Netes celeb

A szavazás Ashton Kutchert hozta ki győztesként a kedvenc netes celebritás kategóriában.

Bár a People's Choice Awardot nem veszi olyan komolyan a hollywoodi filmszakma, mint az Oscart vagy a hollywoodi színészcéh díjait, a színészek és a zenészek nagyra becsülik a nézőktől kapott elismerést.