Hollywoodban nyílt a rákospalotai stúdió

MTI/Index
2010.02.18. 22:17
Az amerikai Raleigh Studios új budapesti, rákospalotai filmstúdiója hivatalosan április 1-jén nyílik meg, belakása a hónap végén kezdődik, mondta Michael Moore igazgató a Varietynek. A vállalat csütörtök este tartotta Hollywoodban a nyitópartiját.

A Raleigh Studios csütörtök este Los Angeles-i magyar gálán tartotta a nyitópartiját. 500 főt hívtak meg: a hollywoodi filmvilág krémjét, neves producereket, rendezőket, filmes szakembereket és celebeket.

Közben az M3-as autópályához közel, a Felsőkert utca, Mélyfúró utca sarkán épült 170 ezer négyzetméteres területen lévő, kilenc stúdióból és díszletgyárból álló komplexumban információnk szerint az akusztikát ellenőrizték. A stúdióközpont felszerelésének befejezését az áprilisi nyitásra tervezik.

DKOKO20100218005

A 70 millió dolláros stúdióberuházás a George és Mark Rosenthal ingatlanfejlesztők tulajdonában lévő, Amerikában mintegy 40 stúdiót működtető Raleigh Studios, és a magyar befektetők alkotta Origo Film Group közös vállalkozása.

A Los Angeles Times beszámolója szerint a komplexum egy 4100 négyzetméteres szuperszínpaddal, egy 15 hektáros, szabadtéri forgatásokhoz használt kültéri területtel és egy filmes képzőközponttal is rendelkezik majd.

Moore a lapnak tavaly elmondta: a jelentős adókedvezmények, a sok tapasztalt, tehetséges embert felvonultató magyar filmszakma, az olcsó gyártási költségek és Budapest változatos építészete miatt döntöttek a helyszín mellett. Kifejtette: arra számít, hogy a pesti filmgyár nagy kihasználtsággal működik majd, és máris több produkció forgatását tervezik, a hírek szerint sorozatok már bejelentkeztek.

A Variety cikke szerint a budapesti komplexumban a kaliforniai, burbanki központú FotoKem vállalat fog működtetni egy filmes utómunkálatokkal foglalkozó korszerű központot, a cég egy szakembere már a magyar fővárosba is költözött.