Woody Allen az adókedvezmény miatt forgat Párizsban

2010.02.23. 23:39 Módosítva: 2010.02.23. 23:40
Woody Allennek négy éve még drága volt a francia főváros, a külföldi filmeknek járó húsz százalékos adókedvezmény miatt azonban most mégis több hollywoodi produkció forgatna Franciaországban.

Woody Allent és az Angelina Jolie-Johnny Depp párost felvonultató The Tourist című thriller stábját már meggyőzte: úgy tűnik működik a nemzetközi produkcióknak kínált jelentős adókedvezmény, amely a tavalyi év végétől lépett életbe Franciaországban.

A nemzetközi produkciók franciaországi kiadásaik után 20 százalékos adókedvezményben részesülnek - számolt be a Variety online kiadványa a Gaul's Centre National du Cinema francia filmtestület hétfői közleménye nyomán.

A bejelentés egyúttal először erősítette meg hivatalosan, hogy Allen új filmje Franciaországban forog majd. Ebben jut szerephez a francia first lady, Carla Bruni-Sarkozy is. A Variety emlékeztetett arra, hogy 2006-ban a rendező azért nem forgatott Párizsban, mert túl nagyok lettek volna a költségek.

"Woody Allen következő munkája az adókedvezmény miatt készülhet Franciaországban" - szögezte le Patrick Lamassoure, a Film France ügyvezető igazgatója.

A The Tourist című kémthriller első jeleneteinek felvételét - az imdb.com szerint - már meg is kezdte Párizsban Florian von Donnersmarck rendező, a produkció később Velencébe hurcolkodik át.

A CNC azt is jelezte, hogy a BBC Merlin című sorozatának harmadik évada szintén számíthat a kedvező pénzügyi feltételekre.