Elhunyt a Forsyte Saga sztárja

2010.04.07. 11:20 Módosítva: 2010.04.07. 11:20
Az Apám nevében című drámából és a Forsyte Saga című sorozatból lehet ismerős Corin Redgrave, de színházi színészként is sikeres volt. A brit színésznél tíz éve prosztatarákot állapítottak meg.
Corin Redgrave 300

Elhunyt Corin Redgrave, a híres brit színészdinasztia sarja, Vanessa és Lynn Redgrave testvére.

A 70 esztendős színész halálhírét családja közleményben jelentette be. Özvegye, Kika Markham adta tudtul, hogy Redgrave kedden egy londoni kórházban hunyt el, ahová vasárnap szállították be, miután otthonában rosszul lett.

Corin Redgrave kevésbé volt ismert színész, mint két testvére, pedig számos sikeres színházi alakítás, film és tévéfilm fűződik nevéhez. Szerepelt az Apám nevében című Arany Medve-díjas drámában, A Forsyte Saga 2002-es tévéfeldolgozásában az öreg Jolyon Forsyte-ot játszotta, a Négy esküvő és egy temetésben pedig Hamish-t, a harmadik esküvő boldogtalan vőlegényét.

A színész baloldali aktivistaként nyíltan kiállt politikai nézeteiért. Tiltakozott az iraki háború ellen, kampányolt a guantanamói börtön bezárásáért. Tagja volt a Munkások Forradalmi Pártjának, és testvérével, Vanessával együtt 2004-ben megalapította a Béke és Haladás Pártját, amely számos képviselőt indított a 2005-ös brit parlamenti választásokon.

Redgrave 1939-ben született, apja, Michael Redgrave a filmmatinék rajongott sztárja, anyja, Rachel Kempson nemcsak ünnepelt szépség volt, hanem tehetséges színésznő is, aki mind a színházban, mind a filmvásznon szép karriert futott be.

Corin Redgrave színészi pályafutása 1961-ben kezdődött a Szentivánéji álommal a londoni Royal Court Theaterben, és négy évtizeden át folytatódott. 1998-ban elnyerte a legtekintélyesebb brit színházi elismerést, a Laurence Olivier-díjat.

Néhány éve könyvet írt apjáról Michale Redgrave: My Father (Michael Redgrave: Apám) címmel, amelyben őszintén beszélt az idősebb Redgrave biszexualitásáról is.

A színésznél 2000-ben prosztatarákot állapítottak meg, amit sikeresen kezeltek, ám 2005-ben szívinfarktust kapott. Betegségei ellenére még tavaly is színpadon állt. Házasságából három fia és egy lánya született, Jemma Redgrave a családi hagyományt folytatva szintén a színpadot választotta

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport