Viking gyerekek verték meg Nic Cage-et

2010.04.19. 11:46
20 milliós hétvégi bevétellel továbbra is a sárkányszelídítő vikingek vezetik az amerikai toplistát. Nic Cage lúzer szuperhősei 19,75 millióval nyitottak.

20 millió dolláros hétvégi bevétellel ismét a Paramount 3D-s rajzfilmje, az Így neveld a sárkányodat került az amerikai box office toplista elejére. A második 19,75 millióval egy friss premier, a Kick-Ass lett (itthon az übergagyi Ha/ver címmel láthatjuk majd), amiben Nicolas Cage egy bajuszos Batman-imitátor, a kislánya belezős bérgyilkos, a haverjaik (Kick Ass és Red Myst) pedig pizsamás igazságosztó bohócok, szuperképességek nélkül.

Az Golden Globe-díjas tévés színészeket felvonultató Párterápia 17,3 millió dollárt kaszált a hétvégén (összbevétele eddig: 66,7 millió), míg  Neil LaBute Halálos temetésére, amiben Danny Glover, Chris Rock és Martin Lawrence mellett az Avatar bombázója, Zoe Saldana is játszik, 17 millió dollárért keltek el jegyek.

A titánok harca az ötödik helyre esett vissza 15,8 millió dollárral (eddigi bevétele: 321,6 millió, pedig szerintünk bűnrossz film). A Miley Cyrus-rajongók miatt hatodik a The Last Song című romantikus dráma 5,8 millió dollárral, pedig az IMDb-n csak 2,8 pontot kapott. Hasonlóan rossz, 2,3 as átlaggal büszkélkedhet a Why Did I Get Married Too? című Janet Jackson-vígjáték, ami a hétvégén 4,1 millió dollárt termelt, és 85. a 100 legszörnyűbb film listáján.

3,54 millióval nyolcadik John Cusack scifi-vígjátéka, a Hot Tub Time Machine, amit itthon egyelőre egy forgalmazó sem akar bemutatni. A 3D-s Alice Csodaországban a hétvégén 3,5 milliót tett hozzá az összbevételéhez, ami így már 827 millió dollár, az amerikai toplista tizedik helyezettje pedig Jennifer Aniston és Gerard Butler akcióvígjátéka, az Exférj újratöltve 3,2 millióval.