Az Alkonyat tarolhat az MTV Awardson

2010.05.13. 11:31
Az MTV nézői június 9-éig dönthetik el, melyik legyen az év filmje, csókjelenete, verekedése vagy filmes poénja. Az Alkonyat mellett a Másnaposak és Harry Potter is esélyes.

Június 9-én rendezik meg az MTV Movie Awards díjkiosztóját a Los Angeleshez tartozó Universal City-ben, május 12-én viszont kihirdették a jelölteket, amelyekre a nézők szavazhatnak. A Music Television díjának sorsáról ugyanis a nézők döntenek, az elismerés a legtöbb szavazatot kapónak jár minden kategóriában.

Az biztos, hogy két, a mozipénztáraknál jól szereplő, nagy költségvetésű film szakíthatja a legnagyobbat, az Alkonyat - Újhold, illetve a Másnaposak című vígjáték egyaránt négy kategóriában jelölt. Reménykedhetnek még a Sandra Bullock-féle Nász-ajánlat és a Harry Potter és a félvér herceg alkotói is, hiszen mindként film négy kategóriában jelölt.

A legjobb filmek kategóriájában az Alkonyat-széria friss darabja, a Másnaposak, illetve a Harry Potter-sorozat legújabb filmje mellett versenyeb száll még az Avatar és az Alice Csodaországban is. A legjobb női főszerepnek járó díjért Emma Watson küzdhet meg Sandra Bullockkal, a legjobb férfi alakítás kategóriájában pedig a Twiligt-saga két főszereplőjét: Robert Pattinsont és Taylor Lautnert is jelölték.

A legjobb főgonosz kategóriájában Christoph Waltz a legesélyesebb a Becstelen Brigantiykból, de versenyben van Stephen Lang is, az Avatar kegyetlen ezredeséért. A legjobb filmes verekedés kategóriájában a legesélyesebb a Guy Ritchie-fél Sherlock Holmes zárójelenete, illetve az Avata végső leszámolása Jake Sully ésés Miles Quaritch között.

A Legjobb Húbazmeg jelenet nevet viselő kategóriában a legnagyobb esélye talán Bill Murraynak van a Zombieland belépőjéért, amikor is kiderül, hogy ő nem zombi, csak Bill Murray, a híres hollywoodi színész.