Bud Spencer és Terence Hill életműdíjas

2010.05.18. 12:22 Módosítva: 2010.05.18. 15:38
David di Donatello-díjat kapott az olasz filmipar két kultikus ikonja, a 80 éves Bud Spencer és a 71 éves Terence Hill.

Carlo Pedersoli és Mario Girotti, ismertebb nevükön Bud Spencer és Terence Hill még május 7-én vehetett át David di Donatello-életműdíjat (amit olasz Oscarként is emlegetnek). A ceremónián állva tapsolta meg őket az olasz filmipar, a mainstream médiába viszont csak azzal tudtak bekerülni, hogy egy hete Rómában ellopták a bevásárlást intéző Terence Hill pénztárcáját.

A David di Donatello-díjakat 1955-óta osztja ki 18 kategóriában az olasz filmakadémia. Idén a Mussolini első feleségéről szóló háborús dráma, a Vincere tarolt (8 díjat söpört be), a legjobb idegen nyelvű film a Becstelen brigantyk lett.

(A videóban hallható poénok fordítása a spencerhill.hun olvasható)

Carlo Pedersoli 1929-ben született Nápolyban, Mario Girotti tíz évvel később Velencében. Bud Spencer és Terence Hill művésznéven, 1967 és 94 között 17 közös filmmel verekedték be magukat a mozgókép-történelembe. Bud Spencer tavaly októberben lett 80 éves, Terence Hill idén márciusban múlt 71. A jubileumi Bud Spencer-cikkünkben a hazai rajongók a Kincs, ami nincset, az …és megint dühbe jövünket és a Nincs kettő négy nélkült szavazták meg a páros legjobb három filmjének.