Megint keressük a legjobb akciójelenetet

2010.06.10. 11:15

Közelharcjelenetekből szavazásra bocsátjuk az Insidemovies második legjobb tízes adagját, bónuszként egy Chuck Norris-küzdelmet is betettünk. Kérdés, melyik főhős hozta ki a legtöbbet a koreográfia, az érzelmek és a történet hármasából. Az első rész mátrixos győzelme után itt a második forduló, több nem lesz.

A felturbózott Ripley és az Alien királynő

Az 1986-os moziban Sigourney Weaver a megárvult Newtot szeretné biztonságos helyre juttatni. Nagyon. A speciális effekteknél Stan Winston tette oda magát.

A folyosó-jelenet az Oldboyban

A főhős 15 év után kiszabadul a börtönből egy hosszú folyosón keresztül, ami tömve van korábbi őreivel. A 2003-as dél-korai produkció Cannes-ban elnyerte a Gran Prix Awardot.

Bond a vonaton

A James Bond-rajongók többségének a szemében Sean Connery az igazi James Bond. Most ezzel a 63-as Oroszországból szeretettel-filmből vett jelenettel eresztjük össze az öreg Bondot Daniel Craiggel. A Robert Shaw által megformált bérgyilkos Bondot egy pisztollyal tartja sakkban, aki egy adag könnygázzal lepi meg. 50 év után is emlékezetes jelenet.

Chuck Norris Bruce Lee ellen

Olvasóink reklamáltak, hogy az első körben kihagytuk Chuck Norrist, így ezzel a kultikus videóval pótoljuk a hiányt, amiben Bruce Lee-vel csap össze. A film döntő harcában a messzi földről érkezett kínai áll ki a gengszterek által felbérelt amerikai karatemesterrel az antik romok árnyékában: a mellszőrtépés és a kéztörés már filmtörténelem. Kedvenc Zs-kategóriás blogunkat is itt ajánlanánk: áprilisi brékinghírük az volt, hogy Chuck Norris vérzik. (Az eredeti összeállításban Bruce Lee Karem Abdul Jabbarral csap össze. )

Daniel Craig nyitó bunyója

Daniel Craig bemutatkozása James Bondként a Casino Royale-ban új szintre emelte az akciót a 007-es franchise-ban. Akémkütyük, öltönyök és Aston Martinik közt előtérbe kerül az ügynök, akinek joga van ölni.

Edward Norton vs. Edward Norton

A Harcosok klubja sok bunyója közül a legemlékezetesebb, mikor Edward Norton a saját arcát püföli döbbent főnöke előtt.

Patrick Swayze akcióban

Az 1989-es klasszikuss akciófilmben a nemrégiben elhunyt Patrick Swayze egy szórakozóhely kidobójaként száll szembe a helyi gengszterrel. A folyóparton rendezik nézeteltérésüket.

Támadnak a csontvázak

Az 1963-as Az aranygyapjú legendája című fantasy egyik központi jelenete, mikor az élőholtak karddal a kezükben támadnak. Ray Harryhausen stopmotion technikával keltette életre a fürge csontvázakat. Még fél évszázaddal később is működik ez a néhány perc.

Viggo meztelenül küzd

A 2007-es Gyilkos ígéretek című David Cronenberg-filmben nemcsak az erőszak pörög magas fordulatszámon, Mortensen meztelenül szaunázik a támadáskor.

Vonatos bunyó a Pókember 2-ben

A látványos vizuális effektekkel tarkított 2004-es filmnek ebben a jelenetében nyújtja Peter Parker szuperhős mivoltának legjavát. A hálószövő Doctor Octopusszal veszi fel a harcot, majd az elszabadult vonatot kell megállítania.

Yeoh és Ziyi harca

A 2000-es Tigris és sárkány, Agn Lee wuxia harcművész filmje a jól megkoreografált, lírai harci jelenetnek köszönhetően lett nemzetközi siker. Itt Michelle Yeoh és Zhang Ziyi a Green Destiny kard ellopása miatt repkednek a levegőben.