Antal Nimród Predátora 3. Amerikában

2010.07.12. 11:10 Módosítva: 2010.07.12. 13:53
A Ragadozók 25,3 millió dolláros bevétellel nyitott a hétvégén. Csak az Universal 3D-s animációja és az Alkonyat - Napfogyatkozás tudta megelőzni.

25,3 millió dolláros bevétellel startolt Amerikában Antal Nimród Predátor-filmje, a Ragadozók, amit mi csak augusztus 19-től láthatunk a moziban. Ez a nyitó bevétel több, mint a kétszerese annak, amivel a 2007-ben bemutatott Aliens vs. Predator - 2. kezdett. A Predátor-széria sikeres feltámasztását jelzi az is, hogy a 40 millió dollárból forgatott harmadik rész összbevétele 43,4 millió dollárnál tart. A kritikák szerint a film jó, a hangulat John McTiernan legelső filmjét idézi, a felmérések szerint az amerikai nézők 70 százaléka férfi volt.

A Universal első 3d-s animációs filmje, a Gru 60,1 millióval lett első az amerikai toplistán. A megasiker még Nikki Roccót, a stúdió terjesztési igazgatóját is meglepte, aki csak 30 milliós nyitás várt, hiszen csak most próbálták ki magukat a műfajban. A mese főhőse a James Bond-filmek gonoszaira hasonlító Gru, aki el akarja lopni a Holdat, de sosem tud az ördögi terveire koncentrálni három árva kislány miatt, akiknek ő lett a pótpapája. A sikergyanús rajzfilmet itthon november 4-től láthatjuk.

Az amerikai toplista második helyére az Alkonyat - Napfogyatkozás került, 33,4 millió dollárral, negyedik a Toy Story 3 22 millióval. M. Night Shyamalan harcművészes meséje, Az utolsó léghajlító 17,1 milliót szedett össze, Adam Sandler és Salma Hayek új vígjátéka, a Nagyfiúk 16,4 millióval hatodik lett.

Tom Cruise és Cameron Diaz kémfilmparódiája, a Knight and Day (ami itthon az extrém hülye Kéjjel-nappal címmel kerül mozikba a csütörtöktől) 7,85 milliót kapart össze, Jackie Chan kungfuzó Karate Kidje 5,7 milliót. A szintén 25 évvel korábbról újrahasznosított Szupercsapat 1,8 millióval kilencedik, a Cyrus című Marisa Tomei-vígjáték 1,38 millió dollárral utolsó az amerikai toplistán.