Youtube-videókból csinál filmet Ridley Scott

2010.07.15. 15:03
A Szárnyas fejvadász világhírű rendezője lesz a producere annak a filmnek, ami a világ egy napjáról, konkrétan 2010. július 24-éről szól, és a jövő évi Sundance Filmfesztiválon mutatják be.

Az Élet egy napban munkacímű alkotásban mindenki részt vehet, aki kamerát ragad július 24-én, és lefilmezi, hogy mi történik vele aznap. A globális filmkísérletben részt vevőktől Kevin Macdonald Oscar-díjas rendező azt kéri, hogy engedjék el a fantáziájukat, legyenek kreatívak, és lehetőleg minél nagyobb felbontásban tegyék fel rövidfilmjeiket július 31-ig a Youtube lifeinaday oldalára.

Az „egy nap, egy Föld, hatmilliárd szempontból” alapötletű kísérleti dokumentumfilmet egész estésre tervezik az alkotók. Azoknak az amatőröknek a nevét, akiknek felvételeit felhasználják, társrendezőként tüntetik fel a stáblistában. A közülük kiválasztott húsz szerencsés pedig ott lehet a film premierjén, a januári Sundance Filmfesztiválon.

A rövidfilm bármiről szólhat, és bármilyen helyszínen készülhet, egyetlen kikötés van csak, hogy reklám nem lehet benne. Arról egyelőre nem sokat tudni, hogy a várhatóan több millió órányi nyersanyagot hogyan akarják feldolgozni, és ki fogja összevágni a „közösségi filmet”, de ha sikerül a mutatvány, Kevin MacDonald és Ridley Scott új filmes műfajt indíthat el.