Az ausztráloknak nem kell a meleg zombipornó

2010.07.21. 14:05
Az ausztrál cenzorok nem engedik egy L.A. Zombie című kanadai film bemutatását az augusztus 7-én kezdődő, Melbourne-i nemzetközi filmfesztiválon.

A független horrort a hivatalos indoklás miatt azért tiltották be, mert a (főleg hímnemű) holttestekkel (leginkább anális) szexuális aktust létesítő földönkívüli zombik kalandjai túlmennek az ízléstelenség határán. A filmet így a locarnói nemzetközi fesztiválon láthatják majd az érdeklődők először.

Jelenet a filmből
Jelenet a filmből

Bruce LaBruce, a film producere ironikusnak tartotta, hogy a cenzorok a film korhatáros verziójának megtekintése után mondtak ítéletet, amiben nem is látható anális behatolás. "A vágatlan verzióban egyetlen meredt farok látható, Francois Sagat pornósztáré, aki egy felajzott földönkívüli zombit alakít, ráadásul a farok nem is a sajátja, hanem egy kellék."

A kanadai film producerei a dráma kategóriában nevezték az L.A. Zombie-t, aminek a történetében egy földönkívüli zombi Los Angeles partjainál száll le az óceánba, majd lázasan holttestek után kajtat a városban, hogy azokból is zombikat faragjon a farkával.

LaBruce azt kifogásolja leginkább, hogy a cenzorok rostáján számos olyan film átment, amiben az övénél sokkal erőszakosabb jelenetek is láthatók. "Az országban bemutattak már olyan szadista pornófilmeket, amikben ostorral verik a szereplőket, csipeszeket helyeznek a nemiszerveikre és így tovább, nem is beszélve az olyan horrorfilmekről, mint a Fűrész, amiben a saját lábát vágja le egy szereplő."