Magyar animációs filmek Brazíliában és Dél-Koreában

2010.07.21. 13:19
Hét-hét magyar animációs film szerepel a brazíliai Anima Mundi, illetve a dél-koreai SICAF animációs fesztiválokon - közölte a Magyar Filmunió.

A filmunió tájékoztatása szerint Brazília legnagyobb animációs fesztiválja, az Anima Mundi versenyprogramjába Cakó Ferenc Érintés című homok-animációja kapott meghívást.

A július 16-tól 25-ig Rio de Janeiro-ban, majd július 28-tól augusztus 1-ig Sao Paolóban zajló nemzetközi seregszemle gyermekfilm versenyébe további három alkotás érkezett a Kecskemétfilmből: a Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán által készített A világlátott egérke - Szabadulás a szolgaságból mellett a Magyar népmesék sorozat két új epizódja, melyek közül Az elátkozott kastély című részt Nagy Lajos, a Marci és az elátkozott királylány címűt Horváth Mária jegyzi.

Szintén a Kecskemétfilmben készült Ballai Tóth Roland Ára 2,70 Ft című animációja, mely Tóth Pál Kicsi rigó (Paja Film) és Bertóti Attila Ariadné fonala (Inforg Stúdió) című alkotásaival együtt az Anima Mundi Panoráma válogatásában látható Brazíliában.

A Dél-Korea fővárosában szerdán kezdődő SICAF (Seoul International Cartoon & Animation Festival) tekintélyes díjaiért Cakó Ferenc, Ballai Tóth Roland, Horváth Mária munkái mellett Kiss Andrea A hazudós egér című alkotása száll versenybe.

Szilágyi Varga Zoltán személyesen vesz részt a SICAF-on, ahol két rendezése is - Koan: A túlsó part, illetve Szabadulás a szolgaságból - a versenyprogramban szerepel, míg Tóth Pál Kicsi rigó című alkotását az információs programban láthatja a vasárnapig tartó szöuli mustra közönsége.