A Disney a Pixarnak adta a Muppet Showt

2010.07.22. 19:32
A Disney már második alkalommal bízza a kasszasiker-várományos saját projektjeit Pixar-alkalmazottakra: márciusban a Tron 2 forgatókönyvét írták át érzelmesebbre, most a Breki-bábok új mozifilmjét kell megmenteniük.

A Disney nemrég lecserélt vezetősége nem hagyja, hogy az agyondíjazott Pixar-dolgozók a Verdák 2 és a Szörny Rt. 2 forgatókönyvét bütyköljék az emeryville-i főhadiszálláson, szerdán berángatták őket a Muppet Show válságstábjába, írja a Reuters. John Lassetert, a Toy Story és a Verdák író-rendezőjét, Brad Birdöt, a L'ecsó és A hihetetlen család író-rendezőjét, Andrew Stantont, a WALL-E és a Némó nyomában író-rendezőjét Pete Doctert, a Fel! író-rendezőjét, és a Pixar igazgatóját, Ed Catmullt nem véletlenül hívják "Pixax-agytrösztöknek": az animációs filmjeikkel eddig 7 Oscart gyűjtöttek be. Az új Muppet Show-mozifilmet az Empire szerint 2011 karácsonyára kell leszállítaniuk, és a legjobbkor jön a segítségük, mivel a korábbi forgatókönyvet "idegtépően rossznak" nevezték a Disney-nél dolgozó források.

"Ha jó ötleteket akarsz, mindig a Pixar-agytrösztöket kérdezd" - nyilatkozta a válzoztatásokról Sean Bailey, akit pár hete a Tron 2 producerei közül igazoltak le új Disney-nagyfőnöknek a gyártásért felelős elnöki székbe. "A Pixarnál rengeteg Muppet Show-rajongó dolgozik, mindkét oldal jól jár egy ilyen fúzióval" - mondta. A Walt Disney Company 2004-től jogtulajdonosa a Breki-figuráknak, bár a régi sorozat újrakiadásán és pár gyenge tévés próbálkozáson kívül semmire sem használták a 90-ben elhunyt Jim Henson legendás bábjait. A Pixar 2006-ban lett a Disney leányvállalata.

Bár a Disney idén hihetetlen sikereket ért el az 1 milliárd dolláros bevételt generáló Alice Csodaországbannal és a Toy Story 3-mal pedig 634,4 milliónál járnak, a 200 millió dollárból készült Perzsia hercege eddig csak 326 milliót termelt, a Minden kút Rómába vezet a 42 milliós bevételével masszívan veszteséges, Az utolsó dal című Miley Cyrus-drámát pedig szétszedték a kritikusok.

Az új Disney-főnöknek, Rich Rossnak nincs ugyan filmes tapasztalata, de az exproducer Sean Bailey-val határozottan egyetért abban, hogy hibás volt a Disney korábbi stratégiája, ami tiltotta az átjárást és a kommunikációt az anyacég leányvállalatai között. Bailey-ék szerint ha a Pixar rajzfilmesei a továbbiakban is jó sztoriírók maradnak, akkor a biztos siker érdekében ezentúl az élőszereplős, Disney-logós filmek elkészítésében is részt vehetnek majd. A Pixar-dolgozók részéről eddig nem jött ellenvetés a vezetőség terveire, a Toy Storyval Oscar-díjat nyert John Lasseter pedig Tron-rajongóként kifejezetten élvezte a Tron 2 forgatókönyv-javítgatását.