Jacko a vérszívó náci zombikért rajongott

2010.07.30. 08:48
Nácis filmeket találtak Michael Jackson neverlandi birtokán. A tavaly elhunyt sztár Harmadik Birodalom-fetisizmusát egykori ereklyevadásza, Norman Scherer is megerősítette.

Nácis filmek egész gyűjteménye került elő Michael Jackson hagyatékából, írja a Daily Mail. Ám a tavaly elhunyt poplegenda, aki maga is szívesen hordott militarista ruhákat a koncertjein, nem rendezett be titkos horogkeresztes rejtekhelyet neverlandi birtokán, a nácis videokazettákat és dvd-ket ugyanúgy a polcán tartotta, mint a többi kedvenc filmjét. A gyűjteményre a polgármesteri hivatal emberei akadtak rá, amikor felmérték a Neverland Ranch állapotát, az egykori magánvidámpark helyére ugyanis nyilvános szabadidőparkot szeretnének építeni.

A bulvárlap szerint Michael Jackson különösen vonzódott azokhoz a filmekhez, amikben a náci katonák nemcsak végigtrappoltak Európán, de gyerekeket is molesztáltak vagy tönkretették a fiatalok életét. Imádta például az Emmy-díjas Joseph Sargent neonácikról szóló, 86-os drámáját, a Tiszta vérvonalat, és Jesus Franco B-kategóriás horrorját, a Bloodsucking Nazi Zombiest is, amiben rothadó német katonák támadják meg Afrikában a bikinis csajokat (a film VHS-verziója Oasis of the Zombies címen is ismert).

Jacko gyűjteményében ott volt az 1943-as Hitler's Children is, ami egy akkoriban sokkoló fekete-fehér dráma a Hitlerjugendbe besorozott gyerekek elveszett fiatalságáról és a nem párthű anyák sterilizálásáról. Ugyanakkor Jacko az Óz, a csodák csodája című musicalnek is nagy rajongója volt, mivel ott a hányattatott sorsú Dorothy (a 17 éves Judy Garland) kerül át egy különös világba, ahol nemcsak a gonosz boszorkánnyal küzd meg, de hirtelen felnőtté is kell válnia, hogy anyaként kísérgesse a félős barátait a sárga köves úton.

A Jacko gyűjteményébe kerülő filmeket egy náci ereklyékre specializálódott New York-i közvetítő, Norman Scherer szerezte be a sztárnak a 90-es években. A videokazettákat forgalmazó céget is üzemeltető férfi eleinte egy névtelen megbízótól vette fel a megrendeléseket, de amikor kiderült, hogy a filmek Michael Jacksonhoz fognak kerülni, a sztár emberei maximális diszkréciót követeltek tőle.

Nem rejtegette filmjeit a popsztár, de nem is beszélt róluk.