Nyögi az Üvegtigris a támogatás halasztását

2010.09.21. 10:35 Módosítva: 2010.09.21. 10:36
Egy éjszakai rakpartos partijelenet pótforgatásával, szeptemberben ért véget az Üvegtigris 3 forgatása.

Az előzőekhez képest akciódúsabb történetet a Garancsi-tónál és Budapesten forgatták. A már jól ismert hat szereplő - Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre - mellett a filmben kulcsszerepet kap Kamarás Iván és Szabó Erika, mellékszerepben Pikali Gerdát és Ruttkay Laurát is láthatják Várkonyi Andrea, Koko, Talmácsi Gábor és Szalai Balázs társaságában. Egy Bentley Cabrio is szerepet kapott, közel 500 kilométert futott a forgatás alatt.

"Jó döntés volt, hogy az alapítvány 104 millió forintos támogatásának halasztása ellenére nem állítottuk le a filmet, bár ennek következményeit máig nyögjük" - mondta Kovács Gábor, a film producere a június 21-én kezdett, 34 helyett 39 napig tartó forgatás nehézségeiről. A stáb nagyrésze ki van fizetve, vagy előleget kapott. A főváros kedvezményesen odaadta a rakpartot helyszínnek, ennek fejében látványos budapesti képek lesznek a filmben.

"30 milliót elvileg felvehetek idén a Mozgókép Közalapítványtól, de addig is nehéz tologatni a számlákat, utalásokat - tette hozzá. - A tíz filmből, aminek halasztják a támogatását, a készülő két másik mozi, az Isztambul és a Zimmer Feri még nehezebb helyzetben lehet. Elég demoralizáló a szakma részére, hogy ingyen kell dolgozni".

Az Üvegtigris 3 vágási munkálatain a vágó, Kiss Wanda és a rendező, Rudolf Péter már hetek óta dolgoznak. A filmet a Szuez Film forgalmazza. A Üvegtigris 3 40 kópiával indul, angol feliratos is lesz, illetve a siket nézőkre gondolva magyar feliratosak is. A trilógia harmadik része december 16-ától látható a mozikban.