Orális szexet határátlépésért cserébe

2010.10.13. 15:39
Jordán Adélt a Katona József Színházban castingolták a héten mozikba kerülő Kolorado Kid című mozi egyik szerepére. Az Indexen a bemutató előtt megnézhető jelenetben a pasija jelenlétében ajánlja fel szolgálatait egy munkásőrnek, hogy átjusson a határon.

"Szép, fiatal, bevállalós, jó színésznőt kerestünk erre a szerepre" - mondta erről Vágvölgyi B. András rendező, aki 2003-ban kezdte írni a film forgatókönyvét és még régebb óta szeretne valami látványos 56-os filmet összehozni. Adél ruháját Breckl János jelmeztervező hozta, a jeleneteket Apajpusztán forgatták.

"Önéletrajzi elem nincs ebben a jelenetben, mert sem karhatalmista, sem zöld ávós nem voltam - válaszolta kérdésünkre a filmkritikusból lett rendező. - Tőlem sem akart senki orális szexet határátlépésért cserébe. Mindig csak azt az unalmas útlevelet kérték."

A Thuróczy Szabolcs alakította, davajgitárral hadonászó munkásőr szövegét Hodosán Imre tábornok A cselédkönyvtől a tölgyfalombig című könyve ihlette. "Ő a kiskunhalasi lövészezred parancsnoka volt, igazi betonbunkó, jobb helyeken agyagot döngölnek az ilyennel, alakulata volt az egyetlen magyar katonai alakulat, amelyik harcolt a forradalom ellen Pesterzsébeten. Később átkerült ez az ezred Kalocsára, nevet kapott szám helyett, és sötét verme volt a Magyar Népköztársaságnak". Vágvölgyi is itt volt katona 11 hónapig, az öreg tisztek közül mindenkinek volt Munkás-Paraszt Hatalomért érdemrendje.

A filmszemlén látványtervezésért díjazott mozi 56 október környékén játszódik Nagy Zsolt és Sárosdi Lilla főszereplésével, T34-es tankkal Gulyás-Kiss Zoltán kaszkadőrrel és sok akcióelemmel.