Elpofázta a Star Wars végét Darth Vader

2010.11.09. 14:14
A Csillagok háborújábnak ikonikus főgonosza a kaliforniai Berkeley-ben kotyogta el a Birodalom visszavág egyik kulcsjelenetét – két évvel a film moziba kerülése előtt.

David Prowse, akit az eredeti Csillagok háborúja-trilógiában senki sem láthatott, mivel Darth Vader fekete jelmezében mászkált állandóan, egy most nyilvánosságra került újságcikk tanúsága szerint nem volt túl óvatos, amikor a kaliforniai egyetemen összegyűlt rajongóknak mesélt filmes élményeiről.

A retroist.com-on ma megjelent újságcikkből kiderül, hogy a jelmezes-beöltözős kultusz már 1978-ban is dívott a rajongók körében, Han Solók, Leia hercegnők és rohamosztagosok lepték el az előadót, ahol Prowse a Csillagok háborúja forgatásáról beszélt. Ami viszont akkoriban még szinte teljesen ismeretlen volt, az a spoiler, azaz a fordulatokat/poénokat lelövő információk közzététele, amit nagyjából-egészéből az internetnek köszönhetünk.

George Lucasnak akkoriban esze ágában nem volt a lapokat bújni arra vadászva, hogy vajon melyik színésze vagy stábtagja szivárogtatott ki információkat készülőben lévő filmjéről – nem volt ugyanis értelme, hiszen az információ sokkal lassabban terjedt az internet és mobiltelefon előtti időkben.

Star-Wars-Article1

Prowse tehát vígan elmesélhette, hogy a Birodalom visszavág végén Darth Vader és Luke Skywalker fénykardozik egy jóízűt, majd kiderül, hogy Luke Vader fia. Csak annak a párezer fanatikusnak rontotta el a szórakozását, aki ott volt a találkozón – ma már egy ilyen hírt minden lap a címoldalán közölne, hatalmas Vigyázat! Spoiler! feliratokkal ékesítve.